Gen:F
Data nasterii:11.09.1963
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:Facultate 4 ani;2 copii
Intrebare:
Buna dimineața!
As dori sa-mi spuneți când îmi pot depune dosarul de pensionare?
Sunt cadru didactic și as dori sa ies la pensie cu reducere de 1 an pentru cei doi copii, însă as vrea
sa am 39 de ani
incheiati(ceea ce s-ar întâmpla la 31 august
2025).
Ar trebui sa depun dosarul la sfârșitul vacantei(sa calculez 45 de zile înainte de începerea noului an ), sau începând cu 1
septembrie 2025, ca să am cei 39 de ani ?
De când se consideră în acest caz, pensionarea?De la data emiterii deciziei,sau de când am depus cererea?
Va mulțumesc!
Alte date:Facultate 4 ani;2 copii
Intrebare:
Buna dimineața!
As dori sa-mi spuneți când îmi pot depune dosarul de pensionare?
Sunt cadru didactic și as dori sa ies la pensie cu reducere de 1 an pentru cei doi copii, însă as vrea
sa am 39 de ani
incheiati(ceea ce s-ar întâmpla la 31 august
2025).
Ar trebui sa depun dosarul la sfârșitul vacantei(sa calculez 45 de zile înainte de începerea noului an ), sau începând cu 1
septembrie 2025, ca să am cei 39 de ani ?
De când se consideră în acest caz, pensionarea?De la data emiterii deciziei,sau de când am depus cererea?
Va mulțumesc!
Statutul cadrelor didactice prevede ca pensionarea sa se faca la incheierea anului scolar.
Deci este de preferat sa depuneti dosarul in data de luni, 01 septembrie 2025.
Drepturile de pensie se acorda de la data depunerii dosarului.
Deci este de preferat sa depuneti dosarul in data de luni, 01 septembrie 2025.
Drepturile de pensie se acorda de la data depunerii dosarului.
Gen:F
Alte date:
Intrebare:
În primul rand vreau sa va mulțumesc mult pentru răspuns. Deosebita considerație pentru ceea ce faceți!
As vrea sa va mai întreb următoarele:
-Dacă depun pe 1 septembrie, va trebui sa mai merg la școală pana iese decizia, sau CIM încetează de drept?
-Dacă depun cererea câteva zile mai târziu,presupunând ca nu voi putea chiar pe 1,care sunt urmările?
Alte date:
Intrebare:
În primul rand vreau sa va mulțumesc mult pentru răspuns. Deosebita considerație pentru ceea ce faceți!
As vrea sa va mai întreb următoarele:
-Dacă depun pe 1 septembrie, va trebui sa mai merg la școală pana iese decizia, sau CIM încetează de drept?
-Dacă depun cererea câteva zile mai târziu,presupunând ca nu voi putea chiar pe 1,care sunt urmările?
1- Conform legislatiei pensiilor dupa depunerea dosarului de pensie mai puterti lucra pana la primirea deciziei de pensionare, insa, nu cunoastem ce prevede statutul cadrelor didactice, avand in vedere ca in noul an scolar nu mai aveti cursuri. Deci cereti raspuns la aceasta intrebare la scoala la care sunteti cadru didactic.
2- Urmarile faptului ca nu depuneti dosarul de pensionare la 01 septembrie, ci mai tarziu, depind de data de incetare a contractului de munca. Daca acesta inceteaza la 01 septembrie in zilele de intarziere nu primiti nici salariu si nici pensie.
2- Urmarile faptului ca nu depuneti dosarul de pensionare la 01 septembrie, ci mai tarziu, depind de data de incetare a contractului de munca. Daca acesta inceteaza la 01 septembrie in zilele de intarziere nu primiti nici salariu si nici pensie.