Calcul puncte pentru petioada lucrata dupa pensionare
Scris de: Dragos Butoi la data: 09/22/2024 9:41pm
Scris de: Dragos Butoi la data: 09/22/2024 9:41pm
Gen:Masculin
Data nasterii: 01.01.1946
Stagiul de cotizare: 41 ani si 7 luni
Alte date: pensionat in Octombrie 2010 , am lucrat pina in Octombrie 2017
Intrebare: primesc puncte anuale si vechime suplimentara pentru petioada lucrata dupa,pensionare , conform deciziilor eliberate de acas de pensii?
Intrebare: primesc puncte anuale si vechime suplimentara pentru petioada lucrata dupa,pensionare , conform deciziilor eliberate de acas de pensii?
Re: Calcul puncte pentru petioada lucrata dupa pensionare
Scris de: GicaH la data: 09/23/2024 7:44am
Scris de: GicaH la data: 09/23/2024 7:44am
Dragos Butoi :
Primiți puncte anuale dacă cereți recalcularea o data la un an de zile, dacă nu ați depus cererea sa o faceți, căci nu se face din oficiu.
Pe de altă parte, pentru acea perioadă lucrată după pensiomare primiti puncte și stagiul corespunzător contributiv, dar pentru care nu primiți și puncte de stabilitate.
Scris de: la pensie la data: 09/23/2024 8:43am
Scris de: la pensie la data: 09/23/2024 8:43am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Scris de: Butoi dragos la data: 09/23/2024 4:57pm
Scris de: Butoi dragos la data: 09/23/2024 4:57pm
GicaH :
Dragos Butoi :
Primiți puncte anuale dacă cereți recalcularea o data la un an de zile, dacă nu ați depus cererea sa o faceți, căci nu se face din oficiu.
Pe de altă parte, pentru acea perioadă lucrată după pensiomare primiti puncte și stagiul corespunzător contributiv, dar pentru care nu primiți și puncte de stabilitate.
“ Multumesc ptr raspuns. Cu ce an nu se mai dau pcte de stabilitate? In totate de iziile primite , ultima in 2018 - pentru perioada lucrata in 2017 , apar pinctele contributive si cit se adauga la vechime in munca. Inteleg ca punctele contributive ramin.”
Scris de: la pensie la data: 09/24/2024 3:17am
Scris de: la pensie la data: 09/24/2024 3:17am
Pentru perioada lucrata dupa pensionare adica pentru perioada in care ati cumulat pensia cu salariu nu primiti puncte de stabilitate.
Daca pana in prezent nu ati cerut recalcularea pensiei pentru perioada lucrata dupa pensionare, faceti cerere de recalculare.
La recalculare vi se vor acorda punctaje anuale care vor duce la majorarea pensiei.
La aceasta recalculare vechimea suplimentara nu afecteaza calculul pensiei.
Daca pana in prezent nu ati cerut recalcularea pensiei pentru perioada lucrata dupa pensionare, faceti cerere de recalculare.
La recalculare vi se vor acorda punctaje anuale care vor duce la majorarea pensiei.
La aceasta recalculare vechimea suplimentara nu afecteaza calculul pensiei.