Recalculare PA inainte de adaugare puncte stab la trecerea la PLV?
Scris de: Ana Dicu la data: 09/26/2024 1:47am
Scris de: Ana Dicu la data: 09/26/2024 1:47am
Gen:F
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Am decizie pensie anticipata nepusa in plata iar pe data de 9 sept am depus cerere pentru trecerea la PLV pe art 56. Intrebarea este daca se face inainte recalcularea pensiei anticipate la data de 1 sept 2024(unde din calcul valoarea PA scade dar va ramane neschimbata pentru ca asa prevede legea, nu am primit o inca) si apoi se adauga punctele de stabilitate la trecerea la PLV peste valoarea neschimbata? Sau se cumuleaza punctele din decizia PA plus punctele de stabilitate si se inmulteste cu 81? este diferita suma rezultata. Multumesc pentru raspuns!
Alte date:
Intrebare:Am decizie pensie anticipata nepusa in plata iar pe data de 9 sept am depus cerere pentru trecerea la PLV pe art 56. Intrebarea este daca se face inainte recalcularea pensiei anticipate la data de 1 sept 2024(unde din calcul valoarea PA scade dar va ramane neschimbata pentru ca asa prevede legea, nu am primit o inca) si apoi se adauga punctele de stabilitate la trecerea la PLV peste valoarea neschimbata? Sau se cumuleaza punctele din decizia PA plus punctele de stabilitate si se inmulteste cu 81? este diferita suma rezultata. Multumesc pentru raspuns!
Re: Recalculare PA inainte de adaugare puncte stab la trecerea la PLV?
Scris de: GicaH la data: 09/26/2024 7:43am
Scris de: GicaH la data: 09/26/2024 7:43am
Ana Dicu :
Gen:F
Alte date:
Eu zic să aveți răbdare, să vedeți răspunsul, dacă se aprobă sau respinge.
Menționez că mai sunt cazuri in care s-a respins cererea de pensionare(puteți vedea în urmă) conform art.56 din legea nouă, fiind pensionati anticipat partial pe legea 263/2010 fără punerea în plată a deciziei.
Scris de: la pensie la data: 09/27/2024 2:57am
Scris de: la pensie la data: 09/27/2024 2:57am
Domnul Gica are dreptate.
Dupa semnalele primite pana in prezent Casa de pensii respinge, gresit, transformarea pensiilor anticipate sau anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta conform art 56 din noua lege a pensiilor 360/2023.
Raspunsul la intrebarea dv credem ca l-ati primit deja daca ati primit decizia de recalculare a pensiei anticipate, care afost pusa in plata.
Dupa semnalele primite pana in prezent Casa de pensii respinge, gresit, transformarea pensiilor anticipate sau anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta conform art 56 din noua lege a pensiilor 360/2023.
Raspunsul la intrebarea dv credem ca l-ati primit deja daca ati primit decizia de recalculare a pensiei anticipate, care afost pusa in plata.
Scris de: Ana Dicu la data: 09/27/2024 5:53am
Scris de: Ana Dicu la data: 09/27/2024 5:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns, nu am primit inca decizia de recalculare. Sper ca art 56 sa fie aplicat si celor cu pensie anticipata pe legea veche.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns, nu am primit inca decizia de recalculare. Sper ca art 56 sa fie aplicat si celor cu pensie anticipata pe legea veche.
Scris de: GicaH la data: 09/30/2024 4:57am
Scris de: GicaH la data: 09/30/2024 4:57am
Ana Dicu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Da, se aplică conform precizărilor CNPP din 27.09.2024.