Gen:feminin
Data nasterii:19.10.1965
Stagiul de cotizare:34 ani si 7 luni acum fara facultate
Alte date:facultate 5 ani
Intrebare:am fost sa intreb la cptimis daca ma incadrez la pensie . Mi s-a spus ca datirita studiilor 5 ani ma incadrez la limita de varsta dupa noua lege. Imi explica cineva cum, daca este adevarat? Ca tot caut un aliniat si nu gasesc. Sau greseste dna? E limita de varsta sau anticipata fara penalizare?
Intrebare:am fost sa intreb la cptimis daca ma incadrez la pensie . Mi s-a spus ca datirita studiilor 5 ani ma incadrez la limita de varsta dupa noua lege. Imi explica cineva cum, daca este adevarat? Ca tot caut un aliniat si nu gasesc. Sau greseste dna? E limita de varsta sau anticipata fara penalizare?
Stoian nicoleta :
Aveți dreptul la pensie limita de vârstă în august 2028, dar pe baza art.56 din legea 360/2023 puteți depune dosarul de pensionare la limită de vârstă acum dacă îndepliniți condiția de stagiu complet de cotizare contributiv(efectiv lucrați)de minim 34 ani și 4 luni depășit cu
5 ani, care pot fi contributivi, asimilați(în cazul dumneavoastră studii superioare la zi), șomaj, sau stagii suplimentare pentru grupe de muncă.
Deci, acum cei de la CJP Timiș respectă legea, eu locuiesc inTimis și știu persoane care după 02.09.2024 și-au depus dosarul de pensionare la limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor, la îndrumarea și sfatul meu, iar acum așteaptă decizia.
Raspunsul domnului Gica este corect.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 daca aveti stagiul de cotizare contributiv de minim 34 ani si 4 luni si stagiu de cotizare asimilat de 5 ani.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 daca aveti stagiul de cotizare contributiv de minim 34 ani si 4 luni si stagiu de cotizare asimilat de 5 ani.
Stagiul de cotizare:34 ani 7 luni
Intrebare:am depus azi dosarul pt limita de varsta si mi s-a spus sa am multa rabdare.ca nu au niul soft. Stie cineva cam cat dureaza? S-a emis vreo decizie la timisoara dupa legea noua?
Intrebare:am depus azi dosarul pt limita de varsta si mi s-a spus sa am multa rabdare.ca nu au niul soft. Stie cineva cam cat dureaza? S-a emis vreo decizie la timisoara dupa legea noua?
STOIAN NICOLETA :
Încă nu s-au emis.
Dar dumneavoastră nu cred că veți aștepta mai mult de 45 zile, căci softul este în testare.