Gen:F
Data nasterii:13.02.1967
Stagiul de cotizare:35ANI + 4 ani studii la zi
Alte date:
Intrebare:
Avand in vedere ca am stagiu contributiv 35 ani si 4 ani studii universitare la zi ,va rog sa mi spuneti care este procentul de penalizare in cazul pensiei anticipate ?0.4 sau 0.2?
Multumesc foarte mult!
Alte date:
Intrebare:
Avand in vedere ca am stagiu contributiv 35 ani si 4 ani studii universitare la zi ,va rog sa mi spuneti care este procentul de penalizare in cazul pensiei anticipate ?0.4 sau 0.2?
Multumesc foarte mult!
SILVIA :
Alte date:
Intrebare:
Multumesc foarte mult!
Pentru pensia anticipata cu diminuare nu se ia în calcul facultatea fie ea și la cursuri de zi, ci numai la pensie limita de vârstă.
Pentru a va calcula procentul de diminuare accesati pe acest site Pensie anticipata cu penalizare, care în cazul dumneavoastră cred că este de 24%.
GicaH :
SILVIA :
Alte date:
Intrebare:
Multumesc foarte mult!
Pentru pensia anticipata cu diminuare nu se ia în calcul facultatea fie ea și la cursuri de zi, ci numai la pensie limita de vârstă.
Pentru a va calcula procentul de diminuare accesati pe acest site Pensie anticipata cu penalizare, care în cazul dumneavoastră cred că este de 40% pe lună.
Scuze, am rectificat ce am scris greșit anterior.
GicaH :
GicaH :
SILVIA :
Alte date:
Intrebare:
Multumesc foarte mult!
Pentru a va calcula procentul de diminuare accesati pe acest site Pensie anticipata cu penalizare, care în cazul dumneavoastră cred că este de 40% pe lună.
Scuze, am rectificat ce am scris greșit anterior.
Stagiul de cotizare:35ANI + 4 ANI STUDII LA ZI
Alte date:
Intrebare:
!!! Stagiul de cotizare de până la 5 ani, realizat peste stagiul complet de cotizare contributiv, cuprinde:
perioade de stagiu de cotizare contributiv;
perioadele asimilate stagiului de cotizare;
perioadele necontributive recunoscute ca stagii de cotizare, conform legii;
Acesta este un extras de pe CNNP referitor la pensia anticipata.Eu inteleg ca anii de facultate se iau in calcul la stagiul de 5 ani.Poate inteleg gresit.
Multumesc !
Stagiul de cotizare:35ANI + 4 ANI STUDII LA ZI
Alte date:
Intrebare:
!!! Stagiul de cotizare de până la 5 ani, realizat peste stagiul complet de cotizare contributiv, cuprinde:
perioade de stagiu de cotizare contributiv;
perioadele asimilate stagiului de cotizare;
perioadele necontributive recunoscute ca stagii de cotizare, conform legii;
Acesta este un extras de pe CNNP referitor la pensia anticipata.Eu inteleg ca anii de facultate se iau in calcul la stagiul de 5 ani.Poate inteleg gresit.
Multumesc !
Raspunsul la intrebarea doamnei Silvia este ca diminuarea pensiei anticipate, conform datelor prezentate de dansa, este calculata inmultind numarul de luni de anticipare cu 0,2.
Asa cum se mentioneaza pe site-ul CNPP la calculul diminuarii pensiei stagiul de cotizare care depaseste stagiul complet de cotizare contributiv cuprinde : stagiu de cotizare, contributiv, stagiu de cotizare asimilat si stagiu de cotizre necontributiv.
Stagiile de cotizare asimilate si stagiile de cotizare necontributive nu se iau in calculul punctajului pensiei anticipate.
Regretam pentru faptul ca pagina de pe site la care face referire domnul Gica nu a fost adaptata inca prevederilor noii legi a pensiilor.
Asa cum se mentioneaza pe site-ul CNPP la calculul diminuarii pensiei stagiul de cotizare care depaseste stagiul complet de cotizare contributiv cuprinde : stagiu de cotizare, contributiv, stagiu de cotizare asimilat si stagiu de cotizre necontributiv.
Stagiile de cotizare asimilate si stagiile de cotizare necontributive nu se iau in calculul punctajului pensiei anticipate.
Regretam pentru faptul ca pagina de pe site la care face referire domnul Gica nu a fost adaptata inca prevederilor noii legi a pensiilor.
la pensie :
Raspunsul la intrebarea doamnei Silvia este ca diminuarea pensiei anticipate, conform datelor prezentate de dansa, este calculata inmultind numarul de luni de anticipare cu 0,2.
Scuze, după datele prezentate doamna are dreptul la pensie anticipata cu diminuare din februarie 2025 cu stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, deci va avea o anticipare de 60 luni(5 ani), deci diminuara este: 0,4x60=24% pe fiecare luna până la îndeplinirea condițiilor de pensionare limita de vârstă.
Sau poate sa mai lucreze un an să facă 36 ani stagiu contribuție contributiv și cu cei 4 ani să facă 40 ani și să depună dosarul de pensionare la limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor.
Menționez că am citit ulterior postării mele legea pensiilor, respectiv capitolul Pensii anticipate.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Deci,înțeleg ca penalizarea este 0.2*60,si Nu
0.4*60.
Mulțumesc pt răspunsuri!
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
0.4*60.
Mulțumesc pt răspunsuri!
Silvia :
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
0.4*60.
Mulțumesc pt răspunsuri!
Fără supărare, pentru a vă lamuri că am dreptate și diminuarea este pentru 0,4x60=24, deoarece văd că ați scris că aveți studii superioare vă recomand să citiți pe Google Legea pensiilor 360/2023, Secțiunea a doua, cap.Pensia anticipata, art.58, alin.3, Tabelul 4.
Având stagiul de cotizare contribuțiv de 35 ani depășit până într-un an, vă încadrați în primul rând din tabel.
Pe vremea când am făcut eu facultatea nu exista internetul și informațiile și le căutăm în cărți, dar acum există posibilitatea de a căuta unde v-am zis și afla foarte repede. Eu am Legea descărcată în telefon.