Gen:F
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:36ani
Alte date:
Intrebare:la mulți ani vs rog mult cine ma poate ajuta în vara anului trecut am avut o mare problema de sănătate adică unAVC hemoragic rămânând cu pareza partea stânga în perioada în care am avut aceasta problema eram în co întrerupând.l cu cm iar acum medicul curant m.a propus ptr pensionare de invaliditate numai făcând restul de co întrebând instituție mi s.a spus ca nu mi.l poate plăti sa.ntrerup cm și și continui v-o apoi sa reiau cm asa ceva mi.a zis med.ca nu se poate cine ma poate ajuta cu un sfat sa.mi de.a legea de care ma pot folosi sa.mi rezolv situația mulțumesc mult
Alte date:
Intrebare:la mulți ani vs rog mult cine ma poate ajuta în vara anului trecut am avut o mare problema de sănătate adică unAVC hemoragic rămânând cu pareza partea stânga în perioada în care am avut aceasta problema eram în co întrerupând.l cu cm iar acum medicul curant m.a propus ptr pensionare de invaliditate numai făcând restul de co întrebând instituție mi s.a spus ca nu mi.l poate plăti sa.ntrerup cm și și continui v-o apoi sa reiau cm asa ceva mi.a zis med.ca nu se poate cine ma poate ajuta cu un sfat sa.mi de.a legea de care ma pot folosi sa.mi rezolv situația mulțumesc mult
.Manole mihaela :
Gen:F
Alte date:
Păi trebuie sa alegi, dacă intri la comisia de pensionare invaliditate nu mai beneficiezi de CM. Este clar că dacă ți s-a propus pensionare invaliditate ar trebui să te pensionezi invaliditate.
Gen:f
Data nasterii:11.1969
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:cum recuperez zilele de concediu de anul trecut
Intrebare:
Intrebare:
Manole Miihaela :
Intrebare:
Dacă te referi la concediul de odihna, ar trebui să faci cerere pentru plata zilelor neefectuate în anul trecut și să primești banii, iar dacă nu ți-i dau îi dai in judecata.
Litigiile de munca nu se timbrează.
Stagiul de cotizare:36
Alte date:
Intrebare:care este legea prin care co fneefectuat poate fii plătit și unde trebuie sa ma adresez mulțumesc
Alte date:
Intrebare:care este legea prin care co fneefectuat poate fii plătit și unde trebuie sa ma adresez mulțumesc
Manole Miihaela :
Alte date:
Art. 38 alin(2) din CONSTITUTIA Romaniei , coraborat cu art. 38 din Codul Muncii;
Art. 146 din Codul Muncii, alin (1) (2) (3)
Dan :
Manole Miihaela :
Alte date:
Art. 38 alin(2) din CONSTITUTIA Romaniei , coraborat cu art. 38 din Codul Muncii;
Art. 146 din Codul Muncii, alin (1) (2) (3)
La încetarea contractului de muncă angajatorul este obligat să vă de-a toate drepturile, inclusiv pentru zilele de CO neefectuate.
Stagiul de cotizare:35a.9l
Alte date:
Intrebare:ce vechime îmi trebuie ptr ensio area invaliditate,și de ce vechime am nevoie ptr a tre ce la pensie anticipat fara sa mai merg la comisii,multumesc
Alte date:
Intrebare:ce vechime îmi trebuie ptr ensio area invaliditate,și de ce vechime am nevoie ptr a tre ce la pensie anticipat fara sa mai merg la comisii,multumesc
Manole Mihaela :
Alte date:
Pentru pensionare invaliditate trebuie sa ai minim o lună lucrată, iar pentru pensie anticipată diminuată trebuie sa aiimim 35 ani contributivi(efectiv lucrați)....
Completam ultimul raspuns al domnului Gica cu urmatoarele :
Conform prevederilor noii legi a pensiilor aveti urmatoarele drepturi la pensie :
1. Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 64 ani si 10 luni adica in luna septembrie 2034. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. Pensie de invaliditate imediat.Pe perioada pensiei de invaliditate nu mai trebuie sa va supuneti revizuirii medicale daca :
- Afectiunea pe care o aveti v-a afectat ireversibil capacitatea de munca
- La varsta de 59 ani si 10 luni adica in luna septembrie 2029.
Conform prevederilor noii legi a pensiilor aveti urmatoarele drepturi la pensie :
1. Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 64 ani si 10 luni adica in luna septembrie 2034. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. Pensie de invaliditate imediat.Pe perioada pensiei de invaliditate nu mai trebuie sa va supuneti revizuirii medicale daca :
- Afectiunea pe care o aveti v-a afectat ireversibil capacitatea de munca
- La varsta de 59 ani si 10 luni adica in luna septembrie 2029.