Gen:M
Data nasterii: 26.04.1965
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:in plus peste cei 35 ani de contributivitate mai am 5 ani facultate cu diploma obtinuta si 9 luni armata TR
Intrebare: Daca pot sa ies la pensie anticipata in aprilie 2025 ( 60 Ani) fara penalizare ? Multumesc
Alte date:in plus peste cei 35 ani de contributivitate mai am 5 ani facultate cu diploma obtinuta si 9 luni armata TR
Intrebare: Daca pot sa ies la pensie anticipata in aprilie 2025 ( 60 Ani) fara penalizare ? Multumesc
Silviu Ionici :
Gen:M
Trebuie să faceți du pă împlinirea vârstei de 60 ani cerere de pensionare la limită de vârstă ( nu anticipata fara penalizare, care nu mai există în noua lege a pensiilor) conform art.56 din noua lege a pensiilor, cu minim 35 ani stagiu de cotizare depășit cu minim 5 ani de stagiu de cotizare, care pot fi stagii contributive, stagii asimilate(studii superioare, armata).
Raspunsul domnului Gica este corect.
Trebuie mentionat ca perioada facultatii se ia in calculul stagiului de cotizare asimilat cu care se depaseste stagiul complet de cotizare contributiv, daca facultatea a fost urmata la zi si daca pe acea perioada nu ati realizat alte stagii de cotizare.
Trebuie mentionat ca perioada facultatii se ia in calculul stagiului de cotizare asimilat cu care se depaseste stagiul complet de cotizare contributiv, daca facultatea a fost urmata la zi si daca pe acea perioada nu ati realizat alte stagii de cotizare.