Gen:Feminin
Data nasterii:22.08.1963
Stagiul de cotizare:19 ani
Alte date:
Intrebare:Cand pot sa ies la Pensie de urmas
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cand pot sa ies la Pensie de urmas dupa sotul meu decedat avand urmatoarele data:
Data nasterii 22.08.1963
Nr.copii : 4 copii nascuti-crescuti pana la 16 ani
Stagiu de cotizare realizat : aproximativ 19 ani
Momentan sunt in pensie de boala cu pensia minima de 1281 Lei
Multumesc!
Data nasterii:22.08.1963
Stagiul de cotizare:19 ani
Alte date:
Intrebare:Cand pot sa ies la Pensie de urmas
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cand pot sa ies la Pensie de urmas dupa sotul meu decedat avand urmatoarele data:
Data nasterii 22.08.1963
Nr.copii : 4 copii nascuti-crescuti pana la 16 ani
Stagiu de cotizare realizat : aproximativ 19 ani
Momentan sunt in pensie de boala cu pensia minima de 1281 Lei
Multumesc!
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Transformarea pensiei dv de invaliditate in pensie pentru limita de varsta, nediminuata, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni adica in data de 22 februarie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- In prezent aveti dreptul sa optati la pensie de urmas dupa sotul dv decedat daca aveti gradul I sau gradul II de invaliditate si daca nu aveti alte venituri
- La varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni adica in data de 22 februarie 2026 aveti dreptul sa optati la pensie de urmas dupa sotul dv decedat daca aveti gradul III de invaliditate.
- Transformarea pensiei dv de invaliditate in pensie pentru limita de varsta, nediminuata, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni adica in data de 22 februarie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- In prezent aveti dreptul sa optati la pensie de urmas dupa sotul dv decedat daca aveti gradul I sau gradul II de invaliditate si daca nu aveti alte venituri
- La varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni adica in data de 22 februarie 2026 aveti dreptul sa optati la pensie de urmas dupa sotul dv decedat daca aveti gradul III de invaliditate.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc frumos !
Intrebare: De reducerea pentru cei 4 copii, nascuti si crescuti pana la 16 ani cand beneficiez?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc frumos !
Intrebare: De reducerea pentru cei 4 copii, nascuti si crescuti pana la 16 ani cand beneficiez?