Gen:M
Data nasterii:04.06.1960
Stagiul de cotizare:44
Alte date:
Intrebare:Daca fac cerere de pensie limita de varsta cu perioada redusa la 1.03.2025,pentru care ma incadrez,pot cumula pensie cu salariu daca sunt bugetar?pina iese decizia lucrez in continuare,sau anunt institutia ca am depus cererea si fac un nou contract de munca?
Alte date:
Intrebare:Daca fac cerere de pensie limita de varsta cu perioada redusa la 1.03.2025,pentru care ma incadrez,pot cumula pensie cu salariu daca sunt bugetar?pina iese decizia lucrez in continuare,sau anunt institutia ca am depus cererea si fac un nou contract de munca?
NICOLAE :
Gen:M
Alte date:
Anunți instituția(angajatorul), iar când primești decizia de pensionare, angajatorul este anunțat și este obligat să închidă vechiul contract și dacă dorește îți încheie un nou contract pentru continuarea activității.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, daca nu optati sa continuati activitatea pana la varsta de 70 ani fara sa va pensionati.
Pensia pentru limita de varsta poate fi cumulata cu salariu daca statutul sectorului bugetar in care lucrati nu prevede contrariu, cum ar fi in invatamant in functia de cadru didactic.
Pentru a sti ce prevede statutul functiei pe care o aveti intrebati angajatorul.
Pensia pentru limita de varsta poate fi cumulata cu salariu daca statutul sectorului bugetar in care lucrati nu prevede contrariu, cum ar fi in invatamant in functia de cadru didactic.
Pentru a sti ce prevede statutul functiei pe care o aveti intrebati angajatorul.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc!dar daca doresc sa lucrez doar pina vine decizia cum procedez?mi se face un nou contract doar pe lunile cat astept decizia?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc!dar daca doresc sa lucrez doar pina vine decizia cum procedez?mi se face un nou contract doar pe lunile cat astept decizia?
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
NICOLAE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Contractul se închide de drept de către angajator, care este anunțat de către CJP, doar din momentul emiterii deciziei de acceptare, căci aceasta poate fi și respinsă motivat, sau ceruta anularea de dumneavoastră.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003 Codul muncii, in cazul pensionarii cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie