Gen:
Data nasterii: 28.02.1960
Stagiul de cotizare: din Octombrie 1979
Alte date:
Intrebare: Acest program de calcul punctaj pensie se poateb folosi cu noua lege valabila de la 01.09.2024?
Alte date:
Intrebare: Acest program de calcul punctaj pensie se poateb folosi cu noua lege valabila de la 01.09.2024?
savin adrian :
Gen:
Alte date:
Deocamdată, doar pentru calculul punctelor pentru contributivitate.
Punctele de stabilitate le calculați separat pe această pagină, deasupra "Forumului" după care le adunați și rezultatul îl înmulțiți cu VPR, care acum este 81.
Raspunsul domnului Gica este corect.
Procedura mentionata de dansul are o eroare rezonabila,
Daca doriti o diminuare a erorii, dupa ce terminati introducerea datelor, reveniti si vom face noi o mica rectificare.
Procedura mentionata de dansul are o eroare rezonabila,
Daca doriti o diminuare a erorii, dupa ce terminati introducerea datelor, reveniti si vom face noi o mica rectificare.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.
Va multumesc. Asa o să fac.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.
Va multumesc. Asa o să fac.
Gen:masculin
Data nasterii:22.12.1959
Stagiul de cotizare:31 ani si trei luni
Alte date:
Intrebare:Ce pensie voi lua
Data nasterii:22.12.1959
Stagiul de cotizare:31 ani si trei luni
Alte date:
Intrebare:Ce pensie voi lua
Gen:
Data nasterii:28.02.1960
Stagiul de cotizare:Stagiul de cotizare: din Octombrie 1979
Alte date:
Intrebare: Buna ziua. Am revenit.
Am introdus datele în program.
Se poate sa mi verificati punctajul daca este corect ?
Va multumesc.
Data nasterii:28.02.1960
Stagiul de cotizare:Stagiul de cotizare: din Octombrie 1979
Alte date:
Intrebare: Buna ziua. Am revenit.
Va multumesc.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Am revenit.
Va multumesc.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Am revenit.
Va multumesc.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1. In pagina de intrare ati introdus corect punctele de stabilitate in caseta "Punctaj decizie pensie anterioara" insa cifra este gresita pentruca ati luat in calcul si lunile in care ati satisfacut stagiul militar care este stagiu asimilat nu contributiv. Cifra corecta este 16,41667 puncte.La acest calcul nu am avut in vedere eventuale invoiri sau concedii fara plata.
2. Ati procedat corect calculand separat punctele suplimentare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa I de munca pe care le-ati introdus in caseta corespunzatoare, insa calculul a fost gresit pentruca programul nostru calculeaza punctele suplimentare pentru stagiile lucrate in grupa I de munca majorand punctajele lunare realizate cu 50 % iar dv trebuie sa calculati punctele suplimentare luand in calcul 0,5 puncte lunare pentru fiecare luna de stagiu in grupa I de munca conform prevederilor legii pensiilor 360/2023. In acest caz dv avad lucrati 18 ani si 4 luni in grupa I de munca punctajul corect este de 9 ,16667 puncte.
3. In programul de calcul nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat, care in cazul dv este urmatorul :
Intre septembrie 1983 - august 1984 3 %
Intre septembrie 1984 - august 1989 6 %
Intre septembrie 1989 - martie 1992 9 %
Valoarea pensiei conform prevederilor legii pensiilor 360/2023 se calculeaza inmultind punctajul total iesit din calcul, dupa modificarile indicate de noi, cu valoarea punctului de referinta din data iesirii la pensie.
Din pacate nu cunoaste aceasta valoare care va fi stabilita in anul 2026, dar pentru orientare folositi-o pe cea de acum, de 81 de lei pentru un punct anual.
1. In pagina de intrare ati introdus corect punctele de stabilitate in caseta "Punctaj decizie pensie anterioara" insa cifra este gresita pentruca ati luat in calcul si lunile in care ati satisfacut stagiul militar care este stagiu asimilat nu contributiv. Cifra corecta este 16,41667 puncte.La acest calcul nu am avut in vedere eventuale invoiri sau concedii fara plata.
2. Ati procedat corect calculand separat punctele suplimentare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa I de munca pe care le-ati introdus in caseta corespunzatoare, insa calculul a fost gresit pentruca programul nostru calculeaza punctele suplimentare pentru stagiile lucrate in grupa I de munca majorand punctajele lunare realizate cu 50 % iar dv trebuie sa calculati punctele suplimentare luand in calcul 0,5 puncte lunare pentru fiecare luna de stagiu in grupa I de munca conform prevederilor legii pensiilor 360/2023. In acest caz dv avad lucrati 18 ani si 4 luni in grupa I de munca punctajul corect este de 9 ,16667 puncte.
3. In programul de calcul nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat, care in cazul dv este urmatorul :
Intre septembrie 1983 - august 1984 3 %
Intre septembrie 1984 - august 1989 6 %
Intre septembrie 1989 - martie 1992 9 %
Valoarea pensiei conform prevederilor legii pensiilor 360/2023 se calculeaza inmultind punctajul total iesit din calcul, dupa modificarile indicate de noi, cu valoarea punctului de referinta din data iesirii la pensie.
Din pacate nu cunoaste aceasta valoare care va fi stabilita in anul 2026, dar pentru orientare folositi-o pe cea de acum, de 81 de lei pentru un punct anual.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc pentru raspuns.
Am lucrat in grupa de munca condiții speciale timp de 24 ani și 10 luni. Din 15 Decembrie 1982 până la 31 Noiembrie 2007.
Am folosit în program salariul realizat brut și de aceea nu am mai trecut și sporurile.
Da, legea actuala imi suplimenteaza punctajul lunar doar cu 0,5 puncte pentru grupa speciala.
Am corectat și punctajul pentru fidelitate.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc pentru raspuns.
Am lucrat in grupa de munca condiții speciale timp de 24 ani și 10 luni. Din 15 Decembrie 1982 până la 31 Noiembrie 2007.
Am folosit în program salariul realizat brut și de aceea nu am mai trecut și sporurile.
Da, legea actuala imi suplimenteaza punctajul lunar doar cu 0,5 puncte pentru grupa speciala.
Am corectat și punctajul pentru fidelitate.