Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Conform noii legi a pensiilor, stagiul suplimentar pentru grupa de muncă nu este considerat contributiv, însă am văzut hotărâri la Tribunalul Bistrița-Năsăud prin care s-a dispus recalcularea și includerea lui ca stagiu contributiv.
Eu nu am contestat decizia în termenul de 45 de zile și am lucrat în grupa de muncă — mai există vreo cale legală prin care pot solicita recalcularea sau valorificarea acestui stagiu acum?
Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Conform noii legi a pensiilor, stagiul suplimentar pentru grupa de muncă nu este considerat contributiv, însă am văzut hotărâri la Tribunalul Bistrița-Năsăud prin care s-a dispus recalcularea și includerea lui ca stagiu contributiv.
Eu nu am contestat decizia în termenul de 45 de zile și am lucrat în grupa de muncă — mai există vreo cale legală prin care pot solicita recalcularea sau valorificarea acestui stagiu acum?
Multumesc!
Stefana Tudor :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Multumesc!
Da, dacă există un precedent, se poate face acțiune în instanță. Pentru constatari ulterioare datei emiterii deciziei. Dar aveți o hotărâre cu număr de sentința și conținut, sau doar emiteri de păreri pe Google sau pe Facebook ? Am văzut și eu, dar nimeni nu dă un număr de dosar sentința si/sau instanță.
Exista aceasta posibilitate, oricand, numai daca exista o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in acest sens, care se publica in Monitorul Oficial. Opinia noastra este ca sunt sanse minime ca ICCJ sa emita o asemenea decizie,
In cazul in care apare o asemenea decizie a ICCJ pentru a beneficia de ea trebuie sa deschideti o actiune in justitie, la Tribunal si sa cereti o hotarare conform acestei decizii, hotarare pe care o depuneti la Casa de pensii.
In cazul in care apare o asemenea decizie a ICCJ pentru a beneficia de ea trebuie sa deschideti o actiune in justitie, la Tribunal si sa cereti o hotarare conform acestei decizii, hotarare pe care o depuneti la Casa de pensii.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Intradevar, acum stadiul procesual a fost: fond. Cred ca aveti dreptate, sanse mici sa treaca de apel sau de ICCJ.
Multumesc ptr raspuns!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Intradevar, acum stadiul procesual a fost: fond. Cred ca aveti dreptate, sanse mici sa treaca de apel sau de ICCJ.
Multumesc ptr raspuns!
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt informatii publice cu numere dosare, dar solutia este doar admitere fond. Urmeaza apelul.
Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt informatii publice cu numere dosare, dar solutia este doar admitere fond. Urmeaza apelul.
Multumesc!
Aveti dreptate pana la decizia ICCJ trebuie Hotarare pe fond la Tribunal, Hotarare la curtea de apel si abia dupa aceia decizie la ICCJ.
Stefana Tudor :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc!
Decizia din apel, in caz ca mentine Hotararea din Tribunal, va fi definitiva si va putea fi invocata in eventuale cauze similare. Declararea recursului este mai speciala - acesta trebuie sa contina macar unul din motivele de nelegalitate prevazute de lege, altfel va fi inadmisibil