Gen:
Data nasterii:18.08.1966
Stagiul de cotizare:39ani 9 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.
In luna iulie 2026 imi voi depune dosarul de pensie limita de varsta.
Pot cumula pensia cu salariu ,fiind angajata la primarie cu CIM,ca asistent personal al mamei mele,persoana cu grad de handicap grav?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Data nasterii:18.08.1966
Stagiul de cotizare:39ani 9 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.
In luna iulie 2026 imi voi depune dosarul de pensie limita de varsta.
Pot cumula pensia cu salariu ,fiind angajata la primarie cu CIM,ca asistent personal al mamei mele,persoana cu grad de handicap grav?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Conform prevederilor legii pensiilor aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta incepannd cu 18 iulie 2026 numai daca aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare de 62 ai si 11 luni cu minim 3 ani.
Daca aveti decizie de pensionare cu pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariu obtinut prin contract de munca, cu acordul angajatorului. Avand in vedere tipul contractului de munca, in cazul dv, considram ca angajatorul va fi de acord cu mentinerea contractului ca asistent personal si dupa pensionarea dv.
Daca aveti decizie de pensionare cu pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariu obtinut prin contract de munca, cu acordul angajatorului. Avand in vedere tipul contractului de munca, in cazul dv, considram ca angajatorul va fi de acord cu mentinerea contractului ca asistent personal si dupa pensionarea dv.