Subiect "calcul pensie" Deschis de ana la data: 02/25/2010 1:33pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: ana la data: 02/25/2010 1:33pm
Gen:f
Data nasterii:15.03.1955
Stagiul de cotizare:35ani
Alte date:
Intrebare:care pensie ese mai avantajoasa: anticipata partial cu 15% penalizare sau pensie de invaliditate?La trecere de la invaliditate la pensie pt limita virsta se pierde ceva la stagiu 35 ani ?daca programul de calcul a pensiei include si penalizarea la pensia anticipata partial avind in vedere ca am operat data pensionarii 15.03.2010 la inplinirea virstei de 55 ani?
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/02/2010 4:41am
Evident ca pensia de invaliditate este mai avantajoasa deoarece pensia de invaliditate este egala cu cea nediminuata la care apoi se aplica diminuarea de 15 % pentru calculul pensiei anticipate partiale. In plus perioada cat se beneficiaza de pensie de invaliditate este luata in calculul pensiei la limita de varsta care urmeaza dupa aceasta.
Programul nostru de “Calcul pensie” nu aplica automat diminuarea, aceasta o veti calcula dv ulterior.
Data de iesire la pensie la limita de varsta trecuta de dv in program este gresita insa nu are nicio consecinta asupra rezultatului calculului deoarece am facut o modificare in program in acest sens.
Am trecut in revista datele introduse de dv in program si am observat ca nu ati introdus sporul de vechime determinat asa cum explicam noi pe forum pe care l-am calculat noi si trebuie sa-l introduceti astfel:
- Intre august 1974 si august 1983 3 %
- Intre septembrie 1983 si iulie 1984 6 %
- Intre august 1984 si iulie 1989 9 %
- Intre august 1989 si martie 1992 12 %
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1