Gen:feminin
Data nasterii: 05 ianuarie 1957
Stagiul de cotizare: 31 de ani si 9 luni
Alte date: beneficiar de grupa a II a de munca de la angajare pana la data de 01.04.2001 la intrarea in vigoare a Legii 19/2000
Intrebare:
Buna ziua!
Intrebarea mea este daca este adevarat ca Ministerul muncii a inaintat parlamentului un proiect de lege referitor la posibilitatea ca cei care lucreaza in conditii deosebite, respectiv speciale, (grupa a II a , respectiv grupa I de munca) ar putea beneficia de drepturile derivate din acestea la pensionare.
Din august 1976 lucrez in industria de sticlarie si menaj pe potul de ctc-ista la sectia sleif. In aceasta perioada am avut doar o intrerupere de 3 luni independenta de mine, o perioada in care in firma s-au constituit microfirme care nu platit contributia la asigurarile sociale. In toata aceasta perioada am lucrat pe acelasi post de controlor calitate la sleif. Acest loc de munca era incadrat in grupa a II a de munca. Odata cu intrarea in vigoare a legii 19/2000, legea pensiilor, incepand cu data de 01 aprilie 2001 ni s-a spus ca nu mai beneficiem de drepturile aferente grupei a II a de munca pentru ca nu s emai tine cont de aceasta.
Daca as beneficia as putea iesi la pensie anul viitor in iulie la 52 de ani si 6 luni (am facut calculul si pe site-ul dvs).
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca in viitorul apropiat sa fie emis un act normativ care sa imi confere aceste drepturi.
va multumesc!