Subiect "Inscrieri in cartea de munca" Deschis de Strate Doina la data: 03/12/2010 10:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Inscrieri in cartea de munca
Scris de: Strate Doina la data: 03/12/2010 10:49pm
Gen:f
Data nasterii:20.08.1949
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
Sunt nascuta la data de 20.08.1949. Perioada de munca inscrisa in cartea de munca este 01.11.1975- 01.12.2000 (perioada continua; gr III de munca). Incepand cu data de 01.12.2000 am iesit in pensie de invaliditate de gr III cu drept de lucru 1/2 norma zi, potrivit deciziei vechimea efectiva este de 23 ani si 10 luni, intregita la 24. Atat inainte (cu norma intreaga)cat si dupa data de 01.12.2000 (cu jumate de norma)am functionat ca persoana fizica autorizata platind contributia CAS pe baza de declaratie de asigurare sociala pana in decembrie 2003 (ian. 2001- dec 2003). In decembrie 2007 am iesit in pensie pentru limita de varsta, stagiul complet de cotizare fiind 26 ani si 4 luni, total stagiu de cotizare realizat 36 ani 11 luni si 19 zile,conditii normale 25 ani si 1 luna, stagiul asimilat 11 ani 10 luni si 19 zile. Citind si verificand carnetul de munca am observat ca ultima inscriere a fost in 01.12.2000, nefiind inscrisa in carnet perioada de 3 ani de cotizatii la CAS (ian 2001- dec 2003). In scop informativ, as dori sa stiu daca se putea lua in calcul la stabilirea si calcularea pensiei si acesti 3 ani (ian 2001- dec. 2003) in care am contribuit la CAS, chiar daca nu au fost inscrisi in carnetul de munca, avand la baza alte inscrisuri sau alte date, in afara carnetului de munca. In cazul in care acesti 3 ani nu au fost luati in calcul as dori sa stiu daca se mai poate face ceva pentru a se calcula/recalcula pensia luandu-se in calcul si acesti 3 ani.
Multumesc
Re: Inscrieri in cartea de munca
Scris de: la pensie la data: 03/15/2010 2:57pm
Ati dat foarte multe date dar nu suficiente pentru a face o evaluare clara a stagiului dv de cotizare existand un semn de intrebare privind stagiul asimilat dar pentru intrebarea dv nu sete asa important sa clarificam acest stagiu. Pentru perioada dupa 1 aprilie 2001 nu mai este necesar sa prezentati acte doveditoare cu sumele si stagiile pentru care s-a platit CAS pentru a fi introduse in calculul pensiei deoarece acestea se transmiteau electronic si inregistrate in arhiva electronica a Casei de Pensii. Aceste date sunt accesate automat si luate in calculul pensiei. Aceasta afirmatie o puteti verifica pe certificatele pe care le-ati primit de la CNAS (au fost transmise pentru toti cei care au platit CAS pana in anul 2005).
Aceste sume le mai puteti verifica in Buletinul de calcul al pensiei pe care Casa de Pensii trebuia sa va fie anexat la decizia de pensie la limita de varsta.
In acest caz ramane neclar numai perioada ianuarie – martie 2001 care nu stiu daca mai are asa mare importanta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1