Subiect "pensia anticipata partiala" Deschis de Florentina la data: 03/17/2008 5:31am
Pagina curenta: 1 din 1 |
Mergi la pagina: 1 |
pensia anticipata partiala
Scris de: Florentina la data: 03/17/2008 5:31am
Buna ziua. Numele meu este Florentina si as vrea sa ma lamuriti intr-o problema. Mama mea a depus in noiembrie 2007 dosarul pentru pensie anticipata partial. Este nascuta in 07.08.1951 si are un stagiu de cotizare de 35 ani, 6 luni si 19 zile pana in decembrie 2007. Ea a continuat sa lucreze, cu cordul angajatorului, pentru ca nu stia daca i se accepta dosarul si va primi decizia de pensionare. Pe 14 martie 2008 a primit decizia de pensionare, care a fost emisa cu data de 13.02.2008. Mama mea este gestionar si acum, primind decizia de pensionare, este obligata sa inceteze raporturile de munca, predand gestiunea, lucru care dureaza cam 2 luni de zile (adica, pana in 01 iunie 2008). Ce se intampla in acest caz? Cum sa procedeze cu pensia anticipata partial? Se poate considera ilegal faptul ca a lucrat pana acum si de acum incolo inca 2 luni? Este ilegal sa mai lucreze pana termina cu predarea gestiunii (adica inca 2 luni)? Pentru ca mama mea nu vrea sa renunte nici la pensie, dar, fiind situatia financiara precara, a trebuit sa mai lucreze pana cand a iesit decizia si predarea gestiunii nu stia cand s-o faca, nestiind data iesirii deciziei. Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns cat mai urgent. Cu consideratie, Florentina
Pagina curenta: 1 din 1 |
Mergi la pagina: 1 |
|