Subiect "sanse de pensionare?" Deschis de Voinea Geta la data: 07/02/2010 8:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sanse de pensionare?
Scris de: Voinea Geta la data: 07/02/2010 8:46am
Gen:F
Data nasterii:02-10-1960
Stagiul de cotizare:28 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Am 50 de ani si o vechime in munca de 28 de ani si 10 luni in productie ,de 2 ani sint somera si nu ma mai pot angaja din cauza unei hipoacuzii,imi poate spune si mie cineva ce sanse am de pensionare si cind? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Re: sanse de pensionare?
Scris de: la pensie la data: 07/03/2010 3:01am
Ne pare rau ca informatiile noastre nu sunt asa cu probabil le doriti dar noi nu facem decat sa interpretam legile.
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 02 octombrie 2020 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de 15 ani.
Pensie anticipata partiala ati putea cere la varsta de 55 ani numai daca atunci aveti stagiul de cotizare mai mare de 30 ani.
Ati putea incerca sa cereti pensie de invaliditate daca afectiunea dv va reduce sub 50 % capacitatea de munca.
Daca se adopta legea unitara a pensiilor (noi presupunem cu 1 ianuarie 2011) si se mentin prevederile din proiect datele de mai sus (atat varsta cat si stagiul complet de cotizare) cresc cu 2 ani si 10 luni insa pana atunci este posibil sa se mai schimbe legislatia.
Re: sanse de pensionare?
Scris de: Voinea Geta la data: 07/10/2010 7:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
va multumesc pentru raspuns.nu-mi ramine,deci, decit sa sper ca voi gasi in curind ,un loc de munca,in situatia actuala,cind cei ca mine,au slabe sperante de a fi angajati de cineva!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1