Subiect "calcul punctaj anual" Deschis de theosy la data: 10/22/2010 4:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj anual
Scris de: theosy la data: 10/22/2010 4:16am
Gen:Masculin
Data nasterii:9 iunie 1934
Stagiul de cotizare:38 ani 2 luni 10 zile
Alte date:muncitor la CAP(zootehnie)perioda 1965-1987
Intrebare: La calculul punctajului anual CJP a luat in calcul retributia tarifara trecuta in cartea de munca si nr. de zile lucrate in fiecare an.
Mentionez ca in cartea de munca apar completate zile lucrate, iar in cazul in care s-a depasit norma , orele lucrate in plus apar trecute in zile.(de ex. in anul 1970 - zile lucrate 460 - retributie lunara 1000)
In cazul in care nr. de zile lucrate era mai mic decat norma anuala, CJP a considerat un salar anual diminuat, in conformitate cu zile lucrate.
Insa in cazul in care nr. de zile depaseste norma anuala, salarul anual este pastrat ca si cand ar fi lucrat doar norma de zile din anul respectiv.
Este corect calculul facut de CJP? Care este temeiul legal pentru a nu lua in calcul si salarul cuvenit pentru timpul lucrat suplimentar?
Re: calcul punctaj anual
Scris de: la pensie la data: 10/23/2010 3:57am
Nu intelegem clar cum a fost calculat punctajul anual pe perioada cat ati lucrat la CAP.
Conform legii pensiilor 19/2000 (art 160si 162), a Normelor de aplicare a legii pensiilor aprobate prin Ordinul 340/2001 (cap B VIII pct 39 si 39^1) si a legii 80/1992 (art 32) privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor pe aceasta perioada punctajul anual se calculeaza astfel :
-Timpul util la pensie realizat de catre agricultori se exprima in ani si se determina prin raportarea volumului total de munca, exprimat in numarul de norme realizate in intreaga perioada in care asiguratul a lucrat in fosta unitate agricola cooperatista, la cel mai mic numar de norme planificat a se realiza anual, din perioada respectiva, stabilit de adunarea generala a cooperatorilor.
-Timpul util la pensie nu poate depasi numarul anilor calendaristici in care asiguratul a prestat munca in fosta unitate agricola cooperatista.
-Pentru fiecare an util, realizat in cadrul fostelor unitati agricole cooperatiste pana la data intrarii in vigoare a Legii 80/1992, se ia in calcul 0,57255 puncte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1