Subiect "Calcul pensie" Deschis de Maria V la data: 11/02/2010 9:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Maria V la data: 11/02/2010 9:09am
Gen:F
Data nasterii:27.04 1953
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:-REVIN cu completari si rugaminti pentru un calcul al pensiei cat mai exact.
Am lucrat : - sept. 1972- iulie 1976 prof. cu contract determinat/invatamant /an scolar. Nu am trecut salariul in cartea de munca in anii 1973,1974 .Am presupus eu ca este acelasi din 1972.
-oct. 1976- iulie1979 facultate SSD;
-15august 1979- sept 1990 - intreprindere ( detasata in invatamint din 1984)- cartea de munca intreprindere si nu am trecute dirigentii .
-15 sept.1990 - prezent- transferat in invatamant
In completarea programului "calcul salarii"ce surse de date sa folosesc pentru ca in cartea de munca lipsesc unii ani ,unele sume sunt greu de descifrat ca valoare cat si ca reprezentare (ce reprezinta ele?). Ce pot sa fac?.
In calcul eu am trecut sumele precedente pentru lunile si anii nementionati in cartea de munca.
Am inteles ca dupa aprilie 2001 toate veniturile sunt inregistrate la casa de pensii pe suport electronic.
Am rugamintea sa-mi calculati d-stra anii de cotizare dupa datele transmise azi .
Intentionez pensionare anticipata partiala la 1 sept.2011
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 11/03/2010 8:14am
Calculul pensiei este estimativ si diferenta va fi cu atat mai mare cu cat introduceti in calcul sume care difera de cele care vor fi luate in calcul de Casa de Pensii.
Pentru a reconstitui sumele necesare calculului trebuie avute in vedere sursele din care ati luat aceste date.
Daca folositi o copie de pe carnetul de munca incercati sa obtineti o copie de calitate mai buna cerand in acelasi timp informatiile necesare de la angajatorii la care ati lucrat.
Pentru perioada dupa 01 aprilie 2001 puteti obtine datele exacte cerand la Casa de Pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2010” care vi se va elibera cu plata.
Am facut calculele stagiului dv de cotizare pana in prezent conform datelor transmise si rezulta un stagiu mai mare de 37 fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare (care nu se ia in calculul stagiului de cotizare pentru pensie anticipata) si in acest caz rezulta ca in anul viitor, daca se adopta legea unitara a pensiilor, aveti dreptul sa cereti incepand cu 01 septembrie 2011 pensie anticipata (nediminuata)
Re: Calcul pensie
Scris de: Maria V la data: 11/03/2010 9:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Stimata echipa la pensie ,VA MULTUMESC sunteti de un real ajutor
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1