Subiect "rugaminte" Deschis de IACOB DENISA la data: 11/04/2010 9:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
rugaminte
Scris de: IACOB DENISA la data: 11/04/2010 9:48am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In legatura cu Ordonanta de Urgenta privind posibilitatea completarii stagiului de cotizare, mama mea ar mai avea de completat 1 an si 5 luni pana la stagiul minim necesar ei pentru iesirea la pensie. Intrebarea este care va fi valoarea cotizarii....suma minima...sau cum se calculeaza aceasta valoare.Se va putea plati aceasta suma intr-o singura transa, ca dupa aceea sa-si poata depune dosarul? Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect...
Multumesc.
Re: rugaminte
Scris de: la pensie la data: 11/05/2010 4:14am
Exprimarea este corecta dar raspunsul nostru nu poate fi précis deoarece nu cunoastem decat continutul ordonantei nu si instructiunile sau normele de aplicare.
Ceiace va putem spune noi este :
- Daca in ultima perioada de 1 an si 5 luni nu a fost asigurata poate incheia un contract cu plata lunara a 188 lei (majorat cu inflatia).
-Nu cunoastem daca poate alege o alta perioada de 1 an si 5 luni in ultimii 5 ani. Credem ca nu.
- Nu stim daca va putea valorifica stagiul complet inainte de plata integrala a contributiei. Credem ca nu.
- Plata poate fi facuta in transe. Ordonanta de urgenta nu prevede numarul de transe dar trebuie platita integral pana la 31 decembrie 2010.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1