Subiect "pensionare cu 3 ani mai devreme nedepunctata conform statutului cadrelor didactice" Deschis de Pinciuc Puica la data: 12/08/2010 1:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare cu 3 ani mai devreme nedepunctata conform statutului cadrelor didactice
Scris de: Pinciuc Puica la data: 12/08/2010 1:30am
Gen:F
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:daca pot iesi la pensie cu 3 ani mai devreme conform statutului cadrelor didactice, fara sa fiu depunctata si cand ar trebui sa fac cererea de pensionare
Re: pensionare cu 3 ani mai devreme nedepunctata conform statutului cadrelor didactice
Scris de: la pensie la data: 12/09/2010 4:53am
Din pacate nu va putem calcula data de iesire la pensie deoarece nu ati dat data nasterii ci anul nasterii iar in cazul dv data de iesire la pensie depinde si de luna de nastere.
Reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare cu statut de cadru didactic este prevazuta in art 127 alin (3) din legea 128/1997, Statutul personalului didactic, prevedere acceptata si de actuala lege a pensiilor 19/2000.
Acest drept poate fi abrogat fie prin adoptarea noii legi a educatiei deoarece in proiectul acesteia, aflat in dezbatere in parlament, nu mai exista o astfel de prevedere, fie prin adoptarea legii unitare a pensiilor. Legea unitara a pensiilor in forma adoptata in parlament si trimisa la promulgare (care presupunem ca va intra in vigoare la 01 ianuarie 2011) abroga prevederile art 127 alin (3) din legea 128/1997
In concluzie consideram ca mai puteti beneficia de acest drept daca :
-Sunteti nascuta inainte de 31 martie 1954.
- Primiti avizul Inspectoratului Scolar sa va pensionati in timpul anului scolar, daca mai lucrati in invatamant.
-Daca depuneti dosarul de pensionare inainte de 31 decembrie 2010 deoarece dupa aceasta data presupunem ca intra in vigoare legea unitara a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1