Subiect "intrebare despre adeverinta" Deschis de bathori mariana la data: 12/09/2010 9:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare despre adeverinta
Scris de: bathori mariana la data: 12/09/2010 9:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am depus in luna august 2010 o adeverinta cu o indexare care nu era trecuta in cartea de munca. Cum pot sa-mi calculez care este diferenta ce trebuie sa o primesc in urma depunerii adeverintei? Datele din adeverinta sunt din anul 1991. Cum se calculeaza diferenta ce mi se cuvine?
Re: intrebare despre adeverinta
Scris de: la pensie la data: 12/11/2010 2:53am
Calculul cel mai usor se face deschizand un program de “calcul pensie “ pe site-ul nostru si dupa introducerea datelor personale in pagina de intrare apasati pe “continuare” si in anul 1991 slectati codul “L” pe lunile in cauza dupa care introduceti diferentele calculate in lei iar programul va calculeaza diferenta.
Daca doriti sa va calculati singura aceasta diferenta procedati astfel:
1. Calculati diferenta de punctaje lunare impartind diferenta lunara rezultata prin indexare (exprimata in lei) la salariul mediu pe economie din acea luna pe care il gasiti pe site-ul nostru pe pagina principala la “Va puteti calcula/salariu mediu pe tara”.
2 Calculati diferenta de punctaje anuale prin impartirea la 12 a sumei anuale a diferentelor de punctaje lunare.
3. Calculati diferenta la punctajul mediu al pensiei impartind diferenta calculata la nr 2 cu stagiul dv complet de cotizare pe care il gasi pe decizia de pensionare sau il puteti calcula pe site-ul nostru pe pagina principala la “Varsta de pensionare” dupa ce introduceti data nasterii.
4. Calculati diferenta la valoarea lunara a pensiei inmultind rezultatul obtinut la 3 cu valoarea punctului de pensie de 732,80 lei.
Diferenta la valoarea lunara a pensiei vi se acorda de la data depunerii adeverintei la Casa de Pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1