Subiect "pensia anticipata" Deschis de Nourescu Tita la data: 12/10/2010 3:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia anticipata
Scris de: Nourescu Tita la data: 12/10/2010 3:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt nascuta in 1954 luna martie si lucrez din anul 1973, perioada in care am avut timp de 11 ani si 3 luni grupa a II-a de munca. Conform programului cu, reducerea virstei de pensionare (datorita grII) as iesi la pensie in noiembrie 2011. Intrebare: 1. Daca la 1 ianuarie 2011 ies la pensie anticipat penalizarea se calculeaza in functie de data 11.2011 sau de data 11.2013 (fara reducere de grupa)? 2. Pensia "penalizata" o voi primi pana la data de 11.2011 sau 11.2013? 3. Este mai avantajos sa intru in somaj pana la 11.2011 si sa primesc pensia intreaga atunci (asta in cazul in care pensia penalizata va fi pina la 11.2013, desigur) ?
Re: pensia anticipata
Scris de: Carp Mircea la data: 12/13/2010 8:59am
Parerea mea personala ca in acest caz este vorba de pensie anticipata(fara penalizare)si nu de pensie anticipata partial cu penalizare.A depasit stagiul complet cu mai mult de 8 ani(aproape 40 in loc de 29 si 4 luni).Pensia anticipata in acest caz va fi egala(ca si punctaj mediu anual)cu pensia la limita de varsta(cu conditia de a nu aparea o perioada de stagiu asimilat).Nu mai dezvolt subiectul.O zi buna tuturor,si scuze de deranj.
Scris de: la pensie la data: 12/14/2010 8:51am
Pentru Mircea Carp
Aveti dreptate si eroarea este a noastra. Va multumim pentru observarea erorii. Ne-am permis sa corectam raspunsul pentru a nu crea confuzii.
Scris de: la pensie la data: 12/14/2010 8:54am
Aveti dreptul la pensie la limita de varsta in noiembrie 2013 iar daca impreuna cu sporul de vechime de 2 ani si 9 luni pentru stagiul in gr II realizati un stagiu total de cotizare mai mare decat stagiul dv complet de cotizare de 29 ani si 4 luni aveti dreptul la reducerea cu 2 ani a varstei standard de pensionare de 59 ani si 8 luni. Prin aceasta reducere aveti dreptul la pensie la limita de varsta la varsta de 57 ani si 8 luni adica in noiembrie 2011.
Aveti dreptul la pensie anticipata (nediminuata) dupa 01 ianuarie 2011 (pana atunci este sistat acest drept) deoarece aveti un stagiu de cotizare mai mare de 37 si 4 luni
Nu putem sa va spunem care varianta este avantajoasa in cazul somajului sau a pensiei anticipate pertiale deoarece nu avem datele necesare.
Ne cerem iertare pentru eroarea comisa la primul raspuns eroare observata de dl Mircea Carp.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1