Subiect "pensie anticipata" Deschis de Balan Maria la data: 01/19/2011 1:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Balan Maria la data: 01/19/2011 1:12am
Gen:F
Data nasterii:22.06.1956
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare: exista o modificare recenta in legislatie prin care, daca ai optat pentru iesirea anticipat partial la pensie, ramai cu aceasta pensie chiar si dupa implinirea varstei standard de pensionare? prin programul dvs, de calcul pensie se poate face calculul pensiei, la care se aplica dimunuarea cu 45% pentru pensia anticipata partial? Este corect acest mod de calcul pentru a afla estimativ pensia anticipata partial?
multumesc foarte mult.
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 01/26/2011 4:10am
Nu exista o prevedere de mentinere a pensiei anticipate partiale dupa varsta standard de pensionare si aceasta ar fi dezavantajoasa pentru pensionar.
Art 67 din legea unitara a pensiilor 263/2010 prevede ca la implinirea varstei standard de pensionare pensia anticipata partiala devine automat pensie pentru limita de varsta, vor fi eliminate diminuarile si se vor introduce in calcul stagiile asimilate (pensie de invaliditate, studii universitare si stagiul militar)
Cu ajutorul programului de calcul de pe site-ul nostru va puteti calcula pensia anticipata partiala avand in vedere utmatoarele :
-Nu introduceti in calcul stagiile assimilate enumerate mai sus.
- Din programul de calcul nu cititi valoarea pensiei din caseta “Estimare pensie” deoarece aceasta in cazul dv a fost calculat cu stagiul complet de cotizare de 30 ani conform legii vechi a pensiilor 19/2000 ci procedati astfel . Luati punctajul total din caseta “Punctaj pensie” impartiti-l la 30,41667 (stagiul complet de cotizare conform noii legi a pensiilor) si inmultiti-l cu 732,80 lei dupa care aplicati diminuarea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1