Subiect "data iesirii la pensie" Deschis de Panduru Marius la data: 01/19/2011 5:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data iesirii la pensie
Scris de: Panduru Marius la data: 01/19/2011 5:19am
Gen:M
Data nasterii:17.08.1950
Stagiul de cotizare:43 ani
Alte date:grupa I - 7ani si 3 luni
Intrebare:Cand am dreptul sa ies la pensie la limita de varsta dupa legea noua ?????
Re: data iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 01/26/2011 12:57pm
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea de varsta pentru stagiul in grupa de munca, in 17 august 2015 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” (nu exista grupa conditii deosebit de grele). Aceasta asimilare o aflati de la angajatorul la care ati lucrat stagiul de gr I.
Pentru stagiul de 7 in gr I beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 46 ani si 6 luni.
Daca locul dv de munca de gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru stagiul de 7 ani in aceasta grupa aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 17 martie 2012.
Daca locul dv de munca de gr I a fost echivalat cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in 17 august 2014.
Aveati dreptul la la pensie anticipata (nediminuata) dupa varsta de 60 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1