Subiect "pensie de urmas" Deschis de stefanescu carmen la data: 01/25/2011 4:59pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de urmas
Scris de: stefanescu carmen la data: 01/25/2011 4:59pm
Gen: F
Data nasterii: 22.12.1988
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: pensie urmas

Buna seara ! as dori si eu sa stiu daca mai am dreptu la pensia de urmas daca m-am angajat recent si am carte de munca mentionez ca sunt studnta si la facultate de ZI am 22 de ani pensia de urmas o am de aproape 4 ani . Am inteles ca nu ar mai trebui sa o primesc si daca o primesc ce fac cu ea cum dau banii inapoi sau pe cine anunt ca trebuie anulata ? eu sper totus sa mai beneficiez de ea dar nu stiu sigur ! Va multumesc
Re: pensie de urmas
Scris de: la pensie la data: 02/02/2011 7:51am
Conform prevederilor legii unitare a pensiilor 263/2010 aveti dreptul la pensie de urmas si in cazul in care va angajati conform urmatoarelor articole din aceasta lege :
Art. 84 litera b “Copii au dreptul la pensie de urmas daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 ani”.
Art1. 118 alin (1) litera d “In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu veniturile provenite din situatii pentru asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 litera b).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1