Gen:M
Data nasterii:1948
Stagiul de cotizare:29,5 ani in grupa 1 de munca
Alte date:
Intrebare:Ma numesc Vlad , sunt din galati si am iesit la pensie in anul 1998 pentru limita de varsta si vechime integrala , toata activitatea desfasurandumi-o in grupa 1 de munca . Dupa iesirea la pensie si eliberarea deciziei de pensionare pentru limita de varsta si vechime integrala, posedand si un certificat de handicap locomotor gradul 3 am cerut sa mi se faca un calcul si pe aceasta lege crezand ca mi se va face o pensie putin mai mare. pensie nu mi s-a facut mai mare , dar in schimb a ramas valabila a doua decizie , pe baza actului de handicap , adica legea 57 care functiona in acea perioada . Anii au trecut si nu am acordat nici o importanta , pana la acordarea acelui spor de grupa 1 si 2 munca care s-a acordat in anul 2008 si de care nu am putut beneficia datorita ordonantei 100 , care preciza ca cei care sunt pensionati pe legi speciale nu pot beneficia de acel spor de grupa .Intrebarea mea este daca de data asta voi putea beneficia de acest spor banesc care se acorda pentru grupele 1 si 2 de munca , sau este prevazut vreun articol in lege care stipuleaza ca nu am voie sa beneficiez nici de data asta ,fiind pensionat pe o lege speciala , chiar daca toata vechimea mea in munca este numai in grupa 1 de munca .Sper ca poate legea noua a pensiilor sa se ia dupa principiul contributivitatii si a grupei 1 de munca si nu dupa faptul ca sunt pensionat pe o lege speciala .