Subiect "acordarea unui spor de bani pentru grupa 1 si 2 de munca ce s-a hotarat in februarie 2011" Deschis de Vlad neculai la data: 02/06/2011 12:38pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
acordarea unui spor de bani pentru grupa 1 si 2 de munca ce s-a hotarat in februarie 2011
Scris de: Vlad neculai la data: 02/06/2011 12:38pm
Gen:M
Data nasterii:1948
Stagiul de cotizare:29,5 ani in grupa 1 de munca
Alte date:
Intrebare:Ma numesc Vlad , sunt din galati si am iesit la pensie in anul 1998 pentru limita de varsta si vechime integrala , toata activitatea desfasurandumi-o in grupa 1 de munca . Dupa iesirea la pensie si eliberarea deciziei de pensionare pentru limita de varsta si vechime integrala, posedand si un certificat de handicap locomotor gradul 3 am cerut sa mi se faca un calcul si pe aceasta lege crezand ca mi se va face o pensie putin mai mare. pensie nu mi s-a facut mai mare , dar in schimb a ramas valabila a doua decizie , pe baza actului de handicap , adica legea 57 care functiona in acea perioada . Anii au trecut si nu am acordat nici o importanta , pana la acordarea acelui spor de grupa 1 si 2 munca care s-a acordat in anul 2008 si de care nu am putut beneficia datorita ordonantei 100 , care preciza ca cei care sunt pensionati pe legi speciale nu pot beneficia de acel spor de grupa .Intrebarea mea este daca de data asta voi putea beneficia de acest spor banesc care se acorda pentru grupele 1 si 2 de munca , sau este prevazut vreun articol in lege care stipuleaza ca nu am voie sa beneficiez nici de data asta ,fiind pensionat pe o lege speciala , chiar daca toata vechimea mea in munca este numai in grupa 1 de munca .Sper ca poate legea noua a pensiilor sa se ia dupa principiul contributivitatii si a grupei 1 de munca si nu dupa faptul ca sunt pensionat pe o lege speciala .
Re: acordarea unui spor de bani pentru grupa 1 si 2 de munca ce s-a hotarat in februarie 2011
Scris de: mariana la data: 02/07/2011 2:51am
Gen:fem
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:37
Alte date:lucrat in gr1 2ani, gr2 16 ani
Intrebare:
am iesit la pensie pt limita de virsta in iunie 2010 si vreau sa stiu daca beneficiez si eu de un spor de bani pt grupele in care am lucrat conform hotaraeii din februarie 2011, si daca da de cind?

va multumesc!astept raspuns
Re: acordarea unui spor de bani pentru grupa 1 si 2 de munca ce s-a hotarat in februarie 2011
Scris de: la pensie la data: 02/11/2011 4:58am
Pentru Vlad Neculai
De fapt dv nu ati beneficiat de prevederile OU 100/2008 nu pentru ca ati beneficiat de legi speciale ci pentruca la calculul pensiei a fost folosit un stagiu de cotizare redus conform starii de handicap.
Acum se acorda o majorare a punctajului pensiei datorata stagiilor in gr I si II de munca ca o diferenta intre drepturile conform OU 209/2008 si cele conform OU 100/2008. Dar cum OU 2009 are aceleasi restrictii ca OU 100/2008 inseamna ca dv nu beneficiati nici de drepturile conform OU 209/2008 si deci in februarie acest an nu veti primi o majorare.
Ne pare rau ca suntem obligati sa justificam o prevedere care va dezavantajaza dar nu putem face altfel.
Scris de: la pensie la data: 02/11/2011 6:09am
Pentru Mariana
Toti pensionarii iesiti la pensie dupa 2 noiembrie 2008, daca au avut dreptul, au primit punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca conform OU 209/2008 . Acest punctaj il gasiti in decizia de pensionare la litera G .
In februarie vor primi diferenta de punctaj calculat conform OU 209/2008 pensionarii care au iesit la pensie inainte de data de 2 noiembrie 2008.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1