Subiect "pensie de invaliditate gradul 2" Deschis de Ciresnescu Dan la data: 02/08/2011 10:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate gradul 2
Scris de: Ciresnescu Dan la data: 02/08/2011 10:14am
Gen:
Data nasterii:09,09,1968
Stagiul de cotizare:26 de ani
Alte date:Handicap preexistent
Intrebare:Cum sa-mi calculez cuantumul pensiei ?
Stiu ca am dreptul sa solicit iesirea la pensie,dar avand handicap accentuat de la data nasterii iesindnd anul acesta la pensie si de-alungul acestor 26 de ani am avut realizari de salariu peste nivelul salariului minim pe economie si mi-am platit asiguralile sociale pe toata aceasta perioada poa spera la un cuantum de pensie care sa fie aproape de cota 100% din punctul de pensie actual= 732,80 lei ?
Re: pensie de invaliditate gradul 2
Scris de: la pensie la data: 02/17/2011 3:37am
De aceasta data ati dat precizarile cerute de noi la ultimul mesaj dar ati mai facut unele erori.
Nu ati precizat genul. In cazul general modul de calcul este diferit la femei fata de barbati insa in cazul dv calculul este acelasi. In mesajul anterior ati indicat genul feminin desi numele este de barbat.
Daca aveti datele necesare (cititi si Baza de calcul a punctajului pensiei de pe pagina principala a site-ului nostru) intrati in programul de calcul pensie si in prima pagina introduceti datele personale adica:
-Numele
-Data nasterii
- La gen sa treceti “M” pentru barbat si “F” pentru femeie
- Data inceperii activitatii profesionale
- Dara iesirii la pensie la limita de varsta (09 09 2023 pentru “M” si 09 09 2021 pentru “F”
In rest nu este obligatoriu sa mai introduceti ceva pe aceasta pagina
Apasati pe butonul “continua” si intrati in paginile anuale in care introduceti salariile si sporurile permanente avute pe perioada stagiului
Indiferent ce sporuri de vechime aveti pe adeverinte (daca aveti adeverinte) introduceti “Sporul de vechime” asa cum explicam noi pe forum in partea superioara a fiecarei pagini.
Introduceti datele in program pana in luna in care iesiti la pensie de invaliditate si apoi nu mai introduceti nimic deoarece dv nu beneficiati de stagiu potential avand stagiu de cotizare mai mare decat stagiul complet de cotizare redus pentru starea de handicap la 23 ani si 4 luni.
Dupa ce terminati de introdus datele luati din tabel numai “Punctajul total” pe care il impartiti la 23,33333 ani si obtineti “punctaj pensie” corectat pe care il inmultiti cu 732.80 lei si obtineti pensia de invaliditate care in cazul dv nu depinde de gradul de invaliditate.
Scris de: Ciresnescu Dan la data: 02/20/2011 1:27pm
Gen:femenin
Data nasterii:09 septembrie 1968
Alte date:handicap din nastere
Intrebare: Va multumesc pentru raspuns !
Am postat genul feminin deorece am introdus datele de lucru al prietenei mele. Da este nascuta la 9 sept. 1968. Lucreaza de 26 de ani la o fabrica de confectii.
Handicapul este de la nastere , diagnostic certificat prin n acte medicala. Are certificat de incradare in gradul accentuat eliberat de ANPH.
Pe mine ma deranjeaza faptul ca in aceste conditii, in acel tabel chiar daca introduc salariile realizate, rezulta ca imi mai trebuie ani de munca.Cum ar venii trebuie sa muneasca pana in 2022 cum spuneti dumneavoastra. Vedeti acesti 11 ani nemunciti din 2011 pana in 2022 este firesc sa scada punctajul. De aici si eroarea.
De pilda eu am complectat P2 ,adica se rezulte ca are invaliditate am gandit eu
Sincer , nu prea stiu sa-l complectez corect.
Insa, pe parcurs, voi citi cu atentie si voi reusii eu ...
Scris de: Ciresnescu Dan la data: 02/20/2011 1:54pm
Gen:feminin
Data nasterii:9 septembrie 1968
Alte date: handicap preexistent
Intrebare: Imi cer scuze ca am scris cu greseli gramaticale !
Si mai este un fapt inselator in Aplicatia Informatica si anume ca exista P2 pentru invaliditate gradul 2 ,insa nu se aplica pentru ca la gradul 2 nu ai drept de munca.
E o adevarata nebunie sa spun asa.
Si nu stiu daca e corect sa adaug L pentru salariu din luna x. Sunt multe capcane sa spun asa.
Ajunsesem la un moment dat sa obtin 0,87919 puncte adica 645 de lei .Va trebuii sa fiu mai atent, insa se sterge foarte greu cifrele introduse. Cand ti-e lumea mai draga reapare si se da totul peste cap.
Scris de: la pensie la data: 03/02/2011 3:05am
Ne pare rau ca ati avut probleme la calculul pensiei dar din cauza ca aceasta aplicatia este facuta prin voluntariat am facut un program care nu acopera toate variantele de iesire la pensie gandind ca in cazurile particulare vom da indicatiile necesare. In cazul dv peste greutatile inerente abordarii unui domeniu necunoscut a intervenit si faptul ca nu am putut sa va raspundem prompt la mesaje deoarece noi raspundem mesajelor in ordinea datei.
Nu trebuie sa va jenati in privinta greselilor gramaticale pentruca pe un asemenea site nu analizam acest aspect si credem ca un carcotas ar gasi suficiente greseli gramaticale si in textele noastre.
Nu putem trece insa peste faptul ca nu ati analizat suficient indicatiile noastre (atat din raspunsul la mesaj cat si din paginile programului) care probabil va scuteau de unele din necazurile amintite.
Am analizat datele introduse de dv in programele deschise si am gasit un program pe numele Visinescu Florica in care datele introduse se apropie de normal si in continuare va dam indicatii pe acest program.
1. Ati facut o eroare in privinta salariilor introduse .
Denominalizarea leului sau trecerea de la leul vechi (ROL) la leul nou (RON) s-a facut incepand cu iulie 2005 nu cu iulie 2006 astfel ca dv ati introdus sume mari in perioada iulie 2005 – iunie 2006. Aceasta a ridicat punctajul pensiei dar daca nu aveam limitat prin program suma luata in calcul la 5 salarii medii si in acest caz va dadea un rezultat inutilizabil.
2. Asa cum am spus anterior luati din program numai punctajul total (care in urma corectarii erorii va scadea in jur de 11 puncte).
3 Impartiti punctajul total la 23,33333 (23 ani si 4 luni) si obtineti punctaj mediu pensie
Ex. 11/23,33333 = 0,47143
4. Inmultiti punctajul mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie care acum este de 732.80 lei.
Ex. 0,47143 x 732.80 = 345,46 rotunjit la 346 lei
Daca din calcul, pensia, rezulta sub 350 lei aceasta se completeaza pana la aceasta suma cu un ajutor social.
Celelalte nelamuriri ale dv necesita raspunsuri mai ample si nu avem timpul necesare decat pentru raspunsuri scurte.
- Faceti confuzie intre gradele de invaliditate si cele de handicap.
- Codurile P1, P2 si P3 se utilizeaza numai la pensiile de invaliditate si numai pe timpul stagiului potential care este acordat prin decizia de invaliditate si care urmeaza datei de pensionare.
- Punctajul nu este calculat gresit deoarece prin reducerea in cazul stagiului lucrat cu handicap accentuat preexistent s-a redus varsta de pensionare cu 10 ani insa s-a redus si stagiul complet de cotizare cu care se calculeaza pensia de la 35 ani la 23 ani si 4 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1