Subiect "anul iesirii la pensie" Deschis de ANTONESCU EUGEN la data: 04/04/2011 7:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
anul iesirii la pensie
Scris de: ANTONESCU EUGEN la data: 04/04/2011 7:11am
Gen:Masculin
Data nasterii:06.03.1950
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:scoala de ofiteri intre 1970-1973,ofiter activ intre 1973-2000,din care 6 ani in gr.II de munca,
salariat pana-n prezent.
Intrebare:In 2010 a cerut suspendarea pensiei militare si a ales salariul.Daca se hotaraste sa ceara anularea suspendarii
pensiei cand poate sa ceara cumularea anilor lucrati in civilie si unde se adreseaza.
Va multumim anticipat.
Re: anul iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 04/05/2011 3:37am
In legea unitara a pensiilor si normele de aplicare ale acesteia nu sunt prevederi distincte in acest caz si deci noi consideram ca in cazul dv se aplica prevederile generale adica :
Conform art 107 alin (4) din legea unitara a pensiilor 263/2010 “Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei …”
Deci in cazul dv daca reuseste sa obtina anularea suspendarii poate depune oricand cererea de recalcularea pensiei.
Cererea de recalcularea pensiei se depune la Casa de Pensii care are dosarul de pensionare anume casa de pensii sectoriala care functioneaza in subordinea Ministerului Apararii Nationale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1