Subiect "Maria" Deschis de Maria la data: 04/05/2011 2:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Maria
Scris de: Maria la data: 04/05/2011 2:06pm
Gen:F
Data nasterii:07.05.1957
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:
Intrebare:am grupa 2 de munca timp de 26 ani si 10 luni iar casa de pensii a zis ca am stagiu aferent de 6 ani si 6 luni iar acum imi spun ca mi se scade doar 6 ani sa vin in februarie 2012 cu toate ca anul trecut au zis ca sa vin cand fac 54 de ani
mentionez ca sunt pansionata pe caz de boaladin 2004
Re: Maria
Scris de: la pensie la data: 04/06/2011 4:11am
Cei de la Casa de Pensii au avut dreptate si anul trecut pentruca era in vigoare alta lege a pensiilor si au dreptate si acum deoarece acum este in vigoare alta lege a pensiilor care in cazul dv a marit varsta standard de pensionare.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 in vigoare in prezent si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 07 februarie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 26 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 6 ani si 6 luni care se adauga la stagiu de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 36 ani si 6 luni. Acest spor de vechime este stagiul aferent pe care il precizati dv si nu trebuie confundat cu reducerea varstei standard de pensionare.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate cu grupa conditii deosebite si pentru un stagiu in aceasta grupa de 26 ani beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 6 ani conform careia puteti iesi la pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 9 luni adica in 07 februarie 2012.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1