Subiect "Calcul pensie" Deschis de Ghinea Constantin la data: 06/14/2011 2:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Ghinea Constantin la data: 06/14/2011 2:18am
Gen:M
Data nasterii:22.08.1948
Stagiul de cotizare:37 ani + 2 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Conf. vechii legi a pensiei (19/2000), la stabilirea cuantumului pensiei, salariul mediu pe un an se calcula adunind veniturile realizate in fiecare luna, suma impartindu-se la 12 (luni). Cu alte cuvinte daca lucrai 2-3 luni dintr-un an, salariul mediu se stabilea adunind cele 2-3 luni lucrate, suma lor impartindu-se la 12. Dupa noua lege (236/2010) acest algoritm se mentine ??
Ca sa fiu mai precis: cele 2-3 luni lucrate intr-un an se impart in continuare la 12, sau se impart la numarul de luni lucrate (ex: 2-3)
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 06/15/2011 1:48am
Modul de calcul al pensiei nu se face prin calculul salariului mediu pe an ci prin calculul unui punctaj lunar apoi a unuia anual astfel:
- Se calculaza un punctaj lunar prin impartirea salariului (venitului) obtinut de dv in luna respectiva cu salariul mediu pe economie.
- Se calculeaza un punctaj anual pe un an calendaristic impartind suma punctajelor lunare din acel an la 12 indiferent cate luni s-au lucrat in acel an .
Acest mod de calcul a fost folosit conform vechii legi a pensiilor 19/2000 si a ramas neschimbat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1