Subiect "perioada de somaj" Deschis de GD la data: 08/04/2011 3:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioada de somaj
Scris de: GD la data: 08/04/2011 3:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1. Perioada se somaj cum se trece in programul de calcul ? perioada este 25.09.1992 / 21.06.1993 (la inchiderea cartii de munca salariul era de 1292 lei)?
2. din anul 2001 CNPAS a trimis un Certificat cu punctajul pt sumele platite ....sume ce nu imi corespund cu cartea de munca. Care sunt datele corecte?...(am pina in 2005 inclusiv ...restul imi lipseste)
3. Sporul de conditii grele se trece separat?
Re: perioada de somaj
Scris de: la pensie la data: 08/04/2011 7:17am
1. Pe perioada de somaj a fost platit CAS pentru sumele primite ca indemnizatie de somaj si acestea intra in calculul pensiei. Fac exceptie perioadelor in care inainte de intrare in perioada de somaj s-au primit sume compensatorii, pentru acestea s-a platit CAS in procent de cca 1/3 din cota intreaga de CAS si vor fi luate in calcul 1/3 din suma compensatorie.
2. Dupa aprilie 2001 intra in calcul toate veniturile pentru care s-a platit CAS. Daca aveti certificate eliberate de Casa de Pensii pana in anul 2005 sumele precizate in aceste certificate se introduc in calcul pensiei.. Puteti cere (contra cost) de la Casa de Pensii “Situatia stagiului de cotizare” in care sunt prezentate toate sumele pentru care s-a platit CAS dupa aprilie 2001 (si poate si anterior).
3. Sporul pentru conditiile de munca se introduce separate in coloana sporuri in % sau fixe cumulate cu alte sporuri eventuale.
Daca doriti informatii punctuale care depend de datele personale trebuie sa dati aceste date.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1