Subiect "revenire" Deschis de MIHAELA la data: 08/10/2011 3:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
revenire
Scris de: MIHAELA la data: 08/10/2011 3:11am
Gen:f
Data nasterii:1952.07.23
Stagiul de cotizare:29 ani 3 luni
Alte date:
Intrebare:In anul 2000 m-am pensionat medical gr.2. Pe 23.09.2011 ma pot pensiona pentru limita de varsta. Intrebarile erau:1) Cand trebuie facuta cererea de pensionare 2) Ce acte vor fi necesare 3) Pensia va fi mai mare decat cea de invaliditate 4) Pot lucra cu contract de munca dupa 23.09.2011 sau dupa iesirea deciziei pt.limita de varsta Multumesc!
Re: revenire
Scris de: la pensie la data: 08/10/2011 4:22am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 23 septembrie 2011 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare de 28 ani si 4 luni.
La data indeplinirii conditiilor pentru pensia pentru limita de varsta pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta “din oficiu” conform art 82 din legea pensiilor 263/2010 si a art 64 din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010. Deci nu este nevoie sa depuneti cerere sau alte acte suplimentare decat daca in afara perioadei cat ati beneficiat de pensie de invaliditate aveti stagii care nu au fost luate in calculul pensiei de invaliditate.
Pensia pentru limita de varsta va fi mai mare decat cea de invaliditate deoarece pe langa perioada avuta in calculul pensiei de invaliditate se ia in calcul si perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate, introducandu-se in loc de salariu cuantumul pensiei primite.
Dupa data in care indepliniti condtiile pentru pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa lucrati cu contract de munca. Data in care puteti sa va angajati nu are importanta daca este dupa implinirea varstei standard de pensionare dar credem ca ar trebui sa asteptati decizia pentruca in caz contrar confirmati indirect ca incadrarea in gradul II de invaliditate a fost gresita.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1