Subiect "Pensionare Anticipata" Deschis de Georgescu Elena la data: 08/29/2011 10:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare Anticipata
Scris de: Georgescu Elena la data: 08/29/2011 10:45am
Gen: Feminin
Data nasterii: 26.03.1956
Stagiul de cotizare: 36 ani
Alte date:
Din data de 06.02.1975 - 16.05.1986 am lucrat la instisutul Cantacuzino, beneficiind de grupa a doua de munca.
Din data de 13.10.1986 - 03.01.2011 am lucrat la SC Electrica.
Din data de 03.01.2011 - 27.07.2011 am beneficiat de ajutor de somaj.
Începând cu data de 27.07.2011 am primit decizia de pensionare anticipata.
Intrebare:
ÃŽn decizia de pensionare anticipata, la punctul e pozitia 1, Sistemul Public - Conditii normale de munca este trecut 30 ani si 4 luni si la Conditii speciale de munca este trecut 0, in conditiile in care eu am 25 de ani de munca in conditii normale si 11 ani de munca in grupa a doua. Totusi la stagiul complet de cotizare este trecut 38 de ani, 8 luni si 13 zile. Unde este greseala sau cum o pot remedia?
A fost introdus in calcul si punctajul pentru grupa a doua de munca?
Daca am primit salarii compensatorii ce apar in fisa fiscala, fiind inpozitate, se ia in calcul la punctajul de pensie?

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Re: Pensionare Anticipata
Scris de: la pensie la data: 08/30/2011 10:48am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 26 iulie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni.
Pentru stagiul de 11 ani completi lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru somaj si realizati un stagiu de cotizare de 38 ani si 8 luni
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in conditii deosebite de 11 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani si iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 4 luni adica in 26 iulie 2014.
Credem ca ati citit (reprodus ) gresit stagiile de cotizare din decizia de pensionare anticipata adica :
- 30 ani si 4 luni este stagiul complet de cotizare.
- 38 ani si 8 luni este total stagiu de cotizare realizat
- Nu aveti stagiu de cotizare in conditii speciale ci un stagiu de 11 ani in gr II echivalata dupa aprilie 2001 cu grupa conditii deosebite.
Deci noi credem ca nu este nicio gresala ci numai interpretarea dv este gresita si deci nu trebuie sa o remediati.
Credem ca a fost calculat punctajul suplimentar pentru grupa II de munca si presupunem ca este consemnat in partea de jos a deciziei (probabil la litera G)
Deasemeni presupunem ca au fost introduse in calcul si salariile compensatorii insa este posibil sa fie introdusa in calcul o suma mai mica (o treime) daca pentru ele s-a platit CAS o cota de numai 10,5 %. Si nu a fost platita si CAS-ul de 21 % pentru angajator.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1