Subiect "cand pot iesi la pensie?" Deschis de grigoras sandu la data: 08/31/2011 1:26pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot iesi la pensie?
Scris de: grigoras sandu la data: 08/31/2011 1:26pm
Gen:M
Data nasterii:04.01.1951
Stagiul de cotizare:34 de ani,2 luni si 9 ziile
Alte date:grupa a II a de munca:20 de ani,11 luni si 5 zile
Intrebare:vreau sa stiu la ce fel de pensie ma incadrez in conditiile in care am 20 de ani si 11 luni in grupa a II,cand pot intra la pensie,si cat trebuie sa platesc asigurari sociale pentru a ajunge la stadiul de cotizare cerut de lege,si daca platesc asigurarile sociale toata suma odata trebuie sa mai astept lunile pentru care platesc pentru a depune dosarul sau pot depune dosarul imediat,
va multumesc!
Re: cand pot iesi la pensie?
Scris de: la pensie la data: 09/01/2011 2:54am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 04 ianuarie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 20 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 5 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare de 39 ani si 2 luni. Deci nu este necesar sa va completati stagiul de cotizare
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in conditii deosebite de 20 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica din 04 iulie 2011. Deci puteti depune imediat dosarul de pensie.
Scris de: grigoras sandu la data: 09/01/2011 10:52am
Gen:m
Data nasterii:04.01.1951
Stagiul de cotizare:34 ani 2 luni 9 zile
Alte date:
Intrebare:
va multumesc mult de raspuns,dar daca eu am facut un contract de asigurare sociala in data de 01.07.2011 cu casa judeteana de pensii,pot sa mai depun dosarul,precizez ca am platit anticipat pentru 6 luni,va rog mult sa-mi dati un raspuns,
cu stima,
Grigoras Sandu
Scris de: la pensie la data: 09/02/2011 3:01am
Nu va intelegem situatia. Sau situatia prezentata nu este reala sau cand ati facut contractul de asigurare sociala nu ati cerut functionarilor de la Casa de Pensii sa va calculeze stagiul de cotizare si data de iesire la pensie.
Verificati daca stagiul de 20 ani in gr II de munca este recunoscut de Casa de Pensii.
Verificati inca odata stagiul de cotizare pe care l-ati precizat in mesaj si daca este perioada lucrata sau in acest stagiu este inclus si sporul de vechime pentru stagiul in grupa de munca.
Daca stagiul de cotizare dat de dv este perioada lucrata si cu sporul de vechime indepliniti conditiile de pensionare cu pensie pentru limita de varsta noi credem ca este preferabil sa depuneti dosarul de pensie imediat pentruca altfel pierdeti o suma mai mare decat cea platita si in plus credem ca dupa expirarea contractului de asigurare sociala puteti cere recalcularea pensiei si luarea in calcul a contributiei platite in cadrul contractului de asigurare sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1