Subiect "calcul pensie anticipata partiala" Deschis de sfrijan vasile la data: 09/26/2011 4:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie anticipata partiala
Scris de: sfrijan vasile la data: 09/26/2011 4:58am
Gen:M
Data nasterii:26-12-1951
Stagiul de cotizare:34 ani si 5 luni la 26-12-2011
Alte date:11 ani si 5 luni in gr.II de munca(1975-1987)
Intrebare:[b]Ce vechime in munca voi avea la 26-12-2011?;Ref. Program Calcul Pensii: Ce punctaj se introduce la rubrica:Punctaj suplimentar grupa de munca;punctaj facultate;punctaj stagiu militar;punctaj asigurari sociale;
Re: calcul pensie anticipata partiala
Scris de: sfrijan vasile la data: 09/26/2011 5:10am
Data nasterii:26-12-1951
Stagiul de cotizare:34 ani si 5 luni
Alte date:lucrat in gr.II 11 ani si 5 luni
Intrebare:Ce vechime totala voi avea la 26-12-2011:
Ce punctaj se trece la rubricile?
-punctaj suplim gr.de munca
-punctaj facultate
-punctaj stagiu militar
-punctaj asigurari sociale
Cum se reflecta in punctajul final perioada lucrata in gr.II(11 ani si 5 luni)
Primele primite in perioada anilor de munca se trec la rubrica sporuri fixe?
Valoarea din concediul neefectuat dar platit in diversi ani de munca se ia in consideratia la data cand ac. concediu a fost platit?
va multumesc,
Scris de: la pensie la data: 09/27/2011 4:42am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 26 decembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 11 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 37 ani si 1 luna daca lucrati in continuare pana in 26 12 2011.
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in conditii deosebite de 11 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani conform careia aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in 26 decembrie 2014.
Multe din nelamuririle dv le clarificati daca citeati paginile site-ului si din aceasta cauza vom fi mai scurt in explicatii.
- In caseta punctaj suplimentar grupa de munca nu veti trece nimic pentru inceput. Dupa ce veti completa in programul de calcul salariile si sporurile pe perioada lucrata in gr II de munca reveniti si ne comunicati clar perioada in gr II de munca (luna/an) iar noi va vom calcula si va vom comunica acest puncataj. Punctajul suplimentar se calculeaza majorand punctajele pe aceasta perioada cu 25 %.
- In casetele punctaj facultate, stagiu militar, asigurari sociale nu treceti nimic acestea sunt folosite numai de cei care au decizii de recalculare pensii, separate pentru aceste perioade asimilate.
Daca aveti facultate pe acea perioada selectati codul “F” fara a mai completa salarii. La fel pe perioada stagiului militar selectatI codul ”S” fara a completa salarii.
Sumele castigate suplimentar peste salariul tarifar si sporurile permanente nu se iau in calculul punctajului pensiei inainte de aprilie 2001 iar dupa aceasta data se iau in calcul.
Cititi explicatiile date de noi pe site la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Scris de: sfrijan vasile la data: 10/09/2011 5:33am
la pensie :
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 26 decembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 11 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 37 ani si 1 luna daca lucrati in continuare pana in 26 12 2011.
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in conditii deosebite de 11 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani conform careia aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in 26 decembrie 2014.
Multe din nelamuririle dv le clarificati daca citeati paginile site-ului si din aceasta cauza vom fi mai scurt in explicatii.
- In caseta punctaj suplimentar grupa de munca nu veti trece nimic pentru inceput. Dupa ce veti completa in programul de calcul salariile si sporurile pe perioada lucrata in gr II de munca reveniti si ne comunicati clar perioada in gr II de munca (luna/an) iar noi va vom calcula si va vom comunica acest puncataj. Punctajul suplimentar se calculeaza majorand punctajele pe aceasta perioada cu 25 %.
- In casetele punctaj facultate, stagiu militar, asigurari sociale nu treceti nimic acestea sunt folosite numai de cei care au decizii de recalculare pensii, separate pentru aceste perioade asimilate.
Daca aveti facultate pe acea perioada selectati codul “F” fara a mai completa salarii. La fel pe perioada stagiului militar selectatI codul ”S” fara a completa salarii.
Sumele castigate suplimentar peste salariul tarifar si sporurile permanente nu se iau in calculul punctajului pensiei inainte de aprilie 2001 iar dupa aceasta data se iau in calcul.
Cititi explicatiile date de noi pe site la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Scris de: sfrijan vasile la data: 10/09/2011 5:53am
Data nasterii:26-12-2011
Stagiul de cotizare:34ani si 5 luni la 26-12-2011
Alte date:11 ani si 5 luniin Gr.II
Intrebare:In raspundul pe forum la o intrebare anterioara, imi spuneti ca ,,sumele calculate suplimentar si sporurile permanente(pt. mine:prime, spor vechime, spor conditii grele,spor ore noapte, indemnizatie de conducere,nu se iau in calc. pensiei inainte de apr.2001, iar dupa ac. perioada, se iau in calcul),ori
pe web.Baza de calcul a punctajului pensie, la care dv. ma trimiteti, spune explicit ca ac. sporuri, prenotate(b), se iau in calcul si inainte de 1-04-2011.
Care este varianta corecta?
Daca depun dosarul in 26-12-2011, dupa 1-01-2012, ce spor suplimentar se mai recalculeaza si aferent carei perioade lucrate?
Dupa raspunsul dv. voi proceda la calc. pensiei cu programul pus la dispozitie, voi tine cont de informatiile primite de la dv. si va voi ruga sa-mi calculati punctajul final.
Cu multumiri,
Vasile Sfrijan
Scris de: sfrijan vasile la data: 10/09/2011 5:57am
Intrebare:In raspundul pe forum la o intrebare anterioara, imi spuneti ca ,,sumele calculate suplimentar si sporurile permanente(pt. mine:prime, spor vechime, spor conditii grele,spor ore noapte, indemnizatie de conducere,nu se iau in calc. pensiei inainte de apr.2001, iar dupa ac. perioada, se iau in calcul),ori
pe web.Baza de calcul a punctajului pensie, la care dv. ma trimiteti, spune explicit ca ac. sporuri, prenotate(b), se iau in calcul si inainte de 1-04-2011.
Daca depun dosarul in 26-12-2011, dupa 1-01-2012, ce spor suplimentar se mai recalculeaza si aferent carei perioade lucrate?
Dupa raspunsul dv. voi proceda la calc. pensiei cu programul pus la dispozitie, voi tine cont de informatiile primite de la dv. si va voi ruga sa-mi calculati punctajul final.
Cu multumiri,
Vasile Sfrijan
Scris de: sfrijan vasile la data: 10/09/2011 6:08am
sfrijan vasile :
Cu multumiri,
Vasile Sfrijan
Scris de: la pensie la data: 10/10/2011 7:40am
Varianta corecta este cea data de noi la pagina “Baza de calcul a punctajului pensiei” si noi suntem convinsi ca nu am dat raspunsuri anterioare care sa fie in contradictie cu cele de la aceasta pagina.
Daca ati gasit un astfel de raspuns acesta este gresit si va rugam sa ne comunicati pe ce nume a fost dat pentru a-l corecta. Un astfel de raspuns sigur nu a fost dat pe numele dv.
Scris de: vindireu maria la data: 08/01/2012 1:01pm
Gen:f
Data nasterii:16.12.1959
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:ce pensie voi avea
Scris de: la pensie la data: 08/02/2012 7:54am
Pentru Vindireu Maria
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 16 iulie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 56 ani si 7 luni adica in 16 iulie 2016.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1