Subiect "Raspunsuri" Deschis de ruse florina la data: 10/22/2011 8:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Raspunsuri
Scris de: ruse florina la data: 10/22/2011 8:17am
Gen: F
Data nasterii:20.06.1960
Stagiul de cotizare:25 ani 9 luni 2 zile
Alte date: stagiu potential : 4 ani 2 luni 28 zile
Revenind cu completarile pe care mi le-ati cerut in urma intrebarilor puse in data de 10/19/2011 si al raspunsului primit in data de 10/20/2011 va transmit urmatoarele:
Stagiul de cotizare si stagiu potential sunt de la data cand am primit prima decizie de pensionare de gradul II respectiv 19.09.2007.
Ce vechime am la ora actuala avand in vedere ca anul acesta mi-a fost schimbat gradul de invaliditate din 2 in 3?
Cum se calculeaza vechimea intr-un an de pensionare?
Decizia de pensionare pentru gradul 3 a fost emisa in data de 9.08.2011.In cat timp primesc o noua decizie de pensionare privind schimbarea gradului si daca decizia intarzie primesc pensie?
Re: Raspunsuri
Scris de: la pensie la data: 10/23/2011 8:35am
In urma modificarii gradului de invaliditate vi se va emite o noua decizie de pensionare care va contine urmatoarele :
Stagiul de cotizare va ramane tot 25 ani si 9 luni. Acest stagiu va fi luat in clculul necesar pentru pensia anticipata partial ape care ati fi avut dreptul la varsta de 60 ani pe care nu veti mai putea obtine deoarece atunci trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 35 ani
Asa cum am precizat in raspunsul anterior perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate de orice grad se considera stagiu de cotizare asimilat si se ia in calculul pensiei de invaliditate si al pensiei pentru limita de varsta. Deci pentru aceste pensii aveti un stagiu de cotizare de 29 ani si 10 luni.
Nu intelegem ultima intrebare privind urmatoarea decizie de pensionare dupa cea primita in 09 08 2011 in gradul III de invaliditate. In cazul pensionarilor cu pensie de invaliditate se emite o noua pensie cand se modifica gradul de invaliditate iar in cazul in care nu se mai incadreaza in unul din cele trei grade de invaliditate inceteaza pensia.
Daca va referiti la faptul ca in 09 08 2011 ati primit decizia comisiei de expertiza de modificare a gradului de invaliditate decizia cu pensia recalculata o veti primi intr-o perioada pe care nu o putem aprecia deoarece depinde de volumul de munca al Casei de Pensii de care apartineti.
La calculul pensiei cu gradul II de invaliditate pe perioada de 4 ani 2 luni si 28 zile dupa 19 09 2007(stagiul potential) ati primit suplimentar cate 0,60 puncte pe fiecare an.
La calculul pensiei cu gradul III de invaliditate pe perioada cat ati beneficiat de stagiu potential nu se mai acorda punctajul suplimentar de mai sus ci se ia in calculul punctajului pensiei valoarea pensiei de invaliditate primite similar cu a unui angajat care ar fi avut salariul egal cu pensia dv. In acest mod este posibil ca pensia de invaliditate de gr II sa fie mai mica decat cea de gr II.
Pe perioada pana la primirea deciziei cu pensia recalculata veti primi pensia pe care o aveti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1