Subiect "certificat privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii" Deschis de Melnic Natalita la data: 11/06/2011 3:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
certificat privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii
Scris de: Melnic Natalita la data: 11/06/2011 3:58am
Gen: F
Data nasterii:22.08.1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Pentru perioada 01.04.2004-31.12.2005 am primit in fiecare an , pe adresa de domiciliu de la CNPAS un "Certificat privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari socile ", certificat care pt fiecare luna din perioada enumera venitul lunar realizat si asigurat si numar puncte realizate .
1.Pentru anii urmatori , desi nu mi-am schimbat nici adresa nici locul de munca , acest certificat nu a mai fost trimis de CNPAS. Cum pot intra in posesia lui ?
2.Veniturile asigurate ( enumerate in aceste certificate pentru anumite luni ( decembrie ) , sunt mai mari decat salariu trecut in cartea de munca , ele continand si anumite venituri suplimentare- prime .
Cum se va calcula in realitate punctajul pentru pensie ?
dat fiind faptul ca pentru sumele aferente primelor , virarea catre CNPAS s-a facut , dar in cartea de munca aceste sume nu sunt mentionate ?
Re: certificat privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii
Scris de: la pensie la data: 11/07/2011 1:56am
Ati primit aceste certificari ale sumelor platite si ale sumelor pentru care s-a platit CAS precum si punctajele obtinute din 01 04 2001 nu 2004.
Pentru anii dupa 2005 primiti aceste certificari (in anumite conditii si inainte de 2001) daca cereti la Casa de Pensii teritoriala “Situatia stagiului de cotizare”.Aceste date se afla in arhiva electronica a Casei Nationale de Pensii Publice.
In calculul punctajului pensiei dupa aprilie 2001 nu se au in vedere sumele inscrise in carnetele de munca ci in calculul punctajului intra si primele obtinute pentru care s-a platit CAS daca nu se depasesc anumite limite aratate de noi pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1