Subiect "pensie urmas minor" Deschis de Mihaela Coman la data: 11/06/2011 6:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie urmas minor
Scris de: Mihaela Coman la data: 11/06/2011 6:53am
Gen:M
Data nasterii:20.05.1974
Stagiul de cotizare:8ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Sotul meu a fost nascut la 20.05.1974.si a decedat la 30.10.2011.Decesul nu s-a produs din accident de munca, boala profesionala, cancer, tuberculoza sau SIDA.
A studiat 4 ani la Universitate, cursuri de zi, a lucrat 4 ani cu carte de munca.
Va rog sa imi spuneti daca in aceste conditii, fiica mea in varsta de 4 ani poate beneficia de pensie de urmas dupa tatal ei.Multumesc!
Va rog sa imi souneti daca in aceste
Re: pensie urmas minor
Scris de: la pensie la data: 11/07/2011 2:20am
Dupa modul de prezentare a datelor presupunem ca cineva va raspuns la aceasta intrebare si regretam ca suntem obligati sa confirmam ca fica dv nu poate beneficia de pensie de urmas.
In cazul urmasilor al caror sustinator a decedat cand acesta nu era pensionar pensia de urmas se calculeaza din pensia de invaliditate la care avea dreptul sustinatorul decedat la data decesului.
Daca sotul dv nu a decedat din cauzele enumerate de dv si nici nu avea certificat de handicap grav, handicap accentuat sau de nevazator (anterior angajarii sau facultatii absolvite) nu avea dreptul la pensie de invaliditate deoarece la varsta avuta la deces trebuia sa aiba un stagiu de cotizare necesar de 14 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1