Subiect "calcul grupa de munca" Deschis de lani la data: 11/17/2011 5:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul grupa de munca
Scris de: lani la data: 11/17/2011 5:08am
Gen:F
Data nasterii:4.11.1955
Stagiul de cotizare:8.08.1976 - prezent
Alte date:
Intrebare In cartea de munca am trecute urmatoarele: In perioada 5.08.1976 - 22.12.1983 a lucrat in grupa I de munca cf. Ordinului 50/1990 al M.M. si M.S. si CNPM anexa I pct.3 cu 50% din timp in total 3 ani, 8 luni si 8 zile.
Stiu ca acest inscris nu se ia in considerare de catre casa de pensii dar sunt persoane care au castigat in instanta acest drept. va rog sa imi comunicati in ipoteza ca voi avea si eu castig de cauza cum sa imi calculez pensia pe langa calculul ce l-am facut cu salariu si sporul d e vechime
Re: calcul grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 11/19/2011 5:41am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 04 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” . Aceasta informatie o obtineti de la angajatorul la care ati lucrat stagiul in grupa I de munca sau analizand anexele 2 si 3 de la legea pensiilor 263/2010.
Pentru a vi se recunoaste stagiul de munca in grupa I trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator si daca aceasta este intocmita corect stagiul este recunoscut fara a va adresa justitiei.
Pentru stagiul de 7 ani in grupa I de munca beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 6 luni.
In functie de prevederile legii unitare a pensiilor 263/2010 pot fi 2 variante de pensionare cu pensie pentru limita de varsta.
1.Daca locul de munca de gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu in aceasta grupa de 3 ani (se are in vedere procentul lucrat in grupa de munca) aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 9 luni adica in data de 4 august 2014.
2.Daca locul de munca de gr I a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu in aceasta grupa de 3 ani nu aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare deoarece acesta este sub limita minima de 6 ani pentru care se acorda reducerea varstei de pensionare.
Daca prezentati adeverinta cu stagiul de munca in gr I aveti dreptul in prezent la pensie anticipata, nediminuata.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calculare pensie si avem urmatoarele observatii:
1. Ati facut unele erori la introducerea sporului de vechime si anume :
- ati introdus gresit sporul de vechime in perioada septembrie 1981 – septembrie 1983 . Sporul de vechime care vi se acorda automat este :
Intre august 1981 – august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 – iulie 1986 6 %
Intre august 1986 – iulie1991 9 %
Intre august 1991 – martie 1992 12 %
- dupa martie 1992 se introduce spor de vechime pana la includerea lui in salariul inscrie in carnetul de munca numai daca prezentati o adeverinta cu acest spor.
- Ati introdus de doua ori sporul de vechime si in % si in suma fixa ceeace este gresit. Sporul de vechime se introduce in % iar la spor in suma fixa se introduce numai daca ati primit un alt spor cum au fost unele compensari care se acordau in acea perioada.
2 In lunile iulie, august si septembrie 2005 ati introdus salariu in lei vechi (rol) si trebuia introdus in lei noi (ron).
3. Ati introdus date si dupa noiembrie 2011 care sunt date ipotetice .
Pentru a va introduce punctajul suplimentar pentru stagiul in grupa I in perioada august 1976 – decembrie 1983 introduceti in pagina de intrare in caseta “Punctaj suplimentar grupa de munca “ 2,81625 puncte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1