Subiect "Grupa de munca si ore suplimentare" Deschis de VasileFaghian la data: 01/10/2012 4:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa de munca si ore suplimentare
Scris de: VasileFaghian la data: 01/10/2012 4:23am
Gen:m
Data nasterii:26-11-1956
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:Am lucrat 10 ani in grupa a doua suta la suta . Va rog sa-mi spuneti daca gr.a doua e clasificata pe mai multe grile de calcul si anume? Si a doua intrebare, daca orele suplimentare se iau in calcul la calcularea pensiai? Va multumesc ff mult Si la Multi Ani cu sanatate!
Re: Grupa de munca si ore suplimentare
Scris de: la pensie la data: 01/11/2012 3:22am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 26 noiembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupa II a existat inainte de aprilie 2001 conform legii pensiilor 3/1977 iar dupa aceasta data a fost echivalata cu grupa de munca conditii deosebite si exista o singura grila de calcul daca procentul lucrat in aceasta grupa este 100%.
Pentru stagiul de 10 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare de 34 ani si 6 luni.
Pentru un stagiul de 10 ani in grupa conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani conform careia puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in 26 noiembrie 2019 daca atunci aveti stagiul de cotizare de 35 ani, inclusiv sporul de vechime.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 27 % , la varsta de 60 ani adica 26 noiembrie 2016 daca atunci aveti stagiul de cotizare de 35 ani, inclusiv sporul de vechime.
Veniturile castigate in orele suplimentare se iau in calculul pensiei numai dupa aprilie 2001. Cititi amanunte pagina de pe site la adresa:
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Multumim pentru urari si va dorim si noi :
LA MULTI ANI cu SANATATE.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1