Subiect "stagiu de cotizare" Deschis de Dobre Maria la data: 01/17/2012 11:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare
Scris de: Dobre Maria la data: 01/17/2012 11:12am
Gen:F
Data nasterii:22-03-1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:GRUPA II- 15ani si 8 luni
Intrebare:stagiu de cotizare se ia in calcul doar la limita de varsta sau si in cazul PAP diminuand % de penalizare ?
Re: stagiu de cotizare
Scris de: valentin virgil la data: 01/17/2012 11:31am
Dobre Maria :
Gen:F
Data nasterii:22-03-1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:GRUPA II- 15ani si 8 luni
Intrebare:stagiu de cotizare se ia in calcul doar la limita de varsta sau si in cazul PAP diminuand % de penalizare ?
In cazul dv.pt pensionare pt.limita de varsta trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 15 ani,in noiembrie 2017 la implinirea varstei de 60 ani si 8 luni.Stagiul complet de cotizare pt.dv este 30ani si 8 luni,la acest stagiu se imparte punctajul acumulat pe intreaga perioada de cotizare.In cazul pensionarii anticipate partiale in noiembrie 2012 trebuie sa aveti obligatoriu stagiul complet de cotizare de 30ani si 8 luni,iar penalizarea este de 45% ,pana indepliniti varsta de pensionare pt.limita de varsta , in noiembrie 2014(reducerea varstei de pensionare cu 3 ani pt. cei 15 ani lucrati in gr.II-a de munca).
Re: stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 01/18/2012 1:34pm
Pentru Dobre Maria
Nu ati precizat daca in afara de stagiul de cotizare in grupa de munca mai aveti si alt stagiu si in acest caz am luat in calcul numai stagiul de 15 ani si 8 luni in grt II de munca.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 22 noiembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 15 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 19 ani si 4 luni.
Nu puteti beneficia nici de reducerea varstei de pensionare si nici de pensie anticipata partiala deoarece pentru acestea trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 30 ani si 8 luni (inclusiv sporul de vechime pentru stagiul in grupa de munca) stagiu pe care nu-l mai puteti obtine pana la iesirea la pensie pentru limita de varsta din 22 noiembrie 2017.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1