Subiect "calcul varsta pensie limita de varsta" Deschis de Aurelia Draghici la data: 02/06/2012 8:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul varsta pensie limita de varsta
Scris de: Aurelia Draghici la data: 02/06/2012 8:18am
Gen:f
Data nasterii:6.04.1962
Stagiul de cotizare:28ani
Alte date:1an somaj,am lucrat in gr 2 demunca 20ani
Intrebare:cand pot iesi la pensie limita de varsta,dar anticipata?
Re: calcul varsta pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/06/2012 8:18am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 06 iulie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 7 luni.
Pentru stagiul de 20 ani lucrati in grupa II de munca beneficiati de un spor de vechime de 5 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu perioada de somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani.
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in aceasta grupa de 20 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni conform careia aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 9 luni adica in 06 ianuarie 2020.
La varsta de 57 ani si 3 luni adica in 06 iulie 2019, aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 4,50 % daca atunci aveti stagiul de cotizare sub 40 ani si 7 luni (inclusiv sporul de vechime pentru stagiul in grupa de munca) sau pensie anticipata, nediminuata, daca pana atunci va completati stagiul de cotizare la 40 ani si 7 luni
Scris de: Aurelia Draghici la data: 02/06/2012 8:19am
Gen:f
Data nasterii:6.04.1962
Stagiul de cotizare:angajata-20sept1979
Alte date:20ani in gr2,1an somajsi in continuarepensie boala grad 3.
Intrebare:cand ma incadrez pentru limita varsta ?influenteaza pensia boala gr3? va multumesc pt revenire
Scris de: la pensie la data: 02/06/2012 8:20am
Noile date modifica raspunsul nostru privind pensia anticipata partiala si cu aceasta ocazie am eliminat si unle greseli facute de noi in raspunsul anterior si acesta devine :
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 06 iulie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 7 luni.
Pentru stagiul de 20 ani lucrati in grupa II de munca beneficiati de un spor de vechime de 5 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu perioada de somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 37 ani si 4 luni.
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in aceasta grupa de 20 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni conform careia aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 9 luni adica in 06 ianuarie 2020.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala deoarece pentru aceasta la varsta de 57 ani si 3 luni adica in 06 iulie 2019 trebuie sa aveti stagiul de 32 ani si 7 luni fara a lua in calcul cei cca 11 ani de stagiu asimilat pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate
Daca va referiti la metoda generala de calcul a pensiei pentru limita de varsta dupa pensia de invaliditate va puntem preciza urmatoarele:
- perioada anterioara pensiei de invaliditate se calculeaza indentic cum a fost calculata pensia de invaliditate.
- se elimina punctajul suplimentar acordat pentru stagiul potential acordat prin decizia de invaliditate (il gasiti in decizia pensiei de invaliditate)
- se adauga un punctaj calculat pentru perioada de pensie de invaliditate luandu-se in calcul in loc de salariu pensia de invaliditate primita.
Daca pensia pentru limita de varsta rezulta mai mica decat actuala pensie de invaliditate se pastreaza pensia mai mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1