Subiect "pensie de invaliditate nerevizuibila" Deschis de POP DANIEL la data: 02/05/2012 7:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate nerevizuibila
Scris de: POP DANIEL la data: 02/05/2012 7:10am
Gen:M
Data nasterii:06.03.1952
Stagiul de cotizare:31 ANI 6 LUNI 24 ZILE
Alte date:Incepand cu data de 04.05.2006 am fost beneficiar al pensiei de invalidicate gr III cu revizuirea acesteia anual.Pe ultima decizie de pensie se face mentiunea ca am un :
- stagiu de cotizare de 31 ani 6 luni si 24 zile
- la conditii normale 30 ani 0 luni si 14 zile
- stagiu asimilat 1 an 8 luni si 19 zile
- stagiu asimilat ( alte drepturi asig. sociale) 2 luni si 21 zile;
- stagiu potential 3 ani 5 luni si 6 zile

Intrebare: Eu trebuie sa ma prezint la comisia medicala la data de 24.04.2012.Avand in vedere ca la 06.03.2012 implinesc varsta de 60 ani, va rog sa imi spuneti daca ma incadrez de a nu ma mai prezenta la comisia medicala pana la pensionarea de limita de varsta.( stiam ca in lege se mentioneaza ca revizuirea medicala se face pana la varsta de 60 ani, cu reducerea celor 5 ani pana implinirea a 65 ani)
Va rog , cu datele pe care vi le-am prezentat sa imi spuneti daca ma incadrez sa nu mai merg la comisia medicala si in acest caz cum procedez.Va multumesc.
Re: pensie de invaliditate nerevizuibila
Scris de: la pensie la data: 02/06/2012 8:30am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 06 martie 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Articolul 79 aliniatul (1) litera c) din legea pensiilor 263/2010 prevede ca pensionarii de invaliditate care au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare daca au realizat stagiul complet de cotizare sunt scutiti de revizuirea medicala periodica.
Dv insa nu beneficiate de aceste prevederi deoarece nu aveti realizat stagiul complet de cotizare. Acesta ramane cel consemnat in decizia de pensionare de invaliditate. Pentru a beneficia de acest drept la stagiul de cotizare nu se ia in calcul stagiul asimilat pentru perioada cat ati primit pensie de invaliditate si nici stagiul potential.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1