Subiect "plata pensie medicala grad II" Deschis de RADU MIHAI la data: 02/05/2012 11:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plata pensie medicala grad II
Scris de: RADU MIHAI la data: 02/05/2012 11:45am
Gen: Masculin
Data nasterii:22.07.1938
Stagiul de cotizare:19 ani
Alte date: 16 ani vechime medical gradul II fara drept de munca (+ cei 19 ani mai sus mentionati)
Intrebare:Buna ziua !
Doresc sa stiu daca cei 16 ani de pensie medicala gradul II fara drept de munca pot fi asimilati la vechime, cu plata, in conformitate cu ultimele prevederi legale cu privire la pensie.
Precizez ca acesti 16 ani de pensie gr II medicala nu mi-au fost luati in calcul la plata pensiei pentru limita de varsta.
Re: plata pensie medicala grad II
Scris de: la pensie la data: 02/06/2012 8:39am
Daca data de nastere este corecta, dv trebuia sa primiti pensie pentru limita de varsta inainte de aprilie 2001 calculata conform legii 3/1977 iar in anul 2005 vi s-a recalculat pensia conform OU 4/2005 dupa prevederile legii pensiilor 19/2000
Modul de recalculare a pensiei conform acestei legi s-a facut astfel :
- pentru perioada anterioara pensiei de invaliditate se calculeaza punctaje anuale avandu-se in vedere salariile si sporurile cu caracter permanent obtinute in acea perioada.
- pentru perioada de pensie de invaliditate se calculeaza punctaje anuale luandu-se in calcul in loc de salariu pensia de invaliditate primita.
Nu ati explicat cum ati tras concluzia ca nu a fost luata in calculul perioada de pensie de invaliditate.
Pensionarii a caror pensie a fost recalculata conform OU 4/2005 au primit un buletin de calcul al pensiei si puteti verifica daca in acest buletin figureaza perioada in discutie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1