Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
In primul rand va multumesc ca existati, m-ati ajutat mult, prin raspunsurile competente date altora. As dori sa va mai intreb si eu cateva lucruri.
In noiembrie 2011 a fost trimis oficial in tara dosarul meu pentru pensie anticipata partiala, pentru ca teoretic indeplinesc conditiile. In cerere am specificat ca lucrez inca aici, in strainatate.
Locul meu de munca este nesigur, s-ar putea sa inceteze in cateva luni, dar s-ar putea sa mai reziste in timp.
1. Suma pensiei mi se va calcula cu vechimea existenta pana la depunerea dosarului, sau se va lua in calcul si diferenta de cateva luni, pana la luarea in mana a deciziei, data de la care intentionez sa cer si desfacerea contractului de munca? La calculul lunilor de penalizare se vor lua in calcul? Data de la care ma pot considera pensionara, coincide cu data de la care inceteaza contractul, sau va fi data de la care am depus dosarul?
2. Daca am inteles bine, exista si o posibilitate de a nu intrerupe punerea in plata a pensiei, in situatia in care realizezi un anumit venit mic, pe an. Cu aceasta situatie nu sunt in clar, si v-as multumi mult daca m-ati ajuta sa inteleg. Daca spre exemplu, decizia o voi primi pe 12 mai, pana atunci lucrez aici, si cu aceasta data se va desface contractul de munca, ce venit in Roni am voie sa realizez suplimentar, in acest an, aici, pana la 2012 decembrie fara a pierde pensia. Acest venit poate fii realizat si prin lucru cu contract de munca?
3. Daca primesc in mana decizia, dar contractul de munca nu mi se desface, decat mai tarziu, peste cateva luni, s-ar anula decizia, sau numai nu voi fi pusa in plata pensiei pana la incetarea contractului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect: Ana.