Subiect "calcul pensie anticipata" Deschis de Barbulescu Elena la data: 02/14/2012 4:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie anticipata
Scris de: Barbulescu Elena la data: 02/14/2012 4:51am
Gen:feminin
Data nasterii:11.07.1958
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!As dori sa stiu raportat la datele indicate mai sus la ce varsta as putea sa beneficiez de pensie anticipata?De asemenea va rog sa imi comunicati daca la stabilirea cuantumului pensiei se va avea in vedere contributivitea mea pana in prezent sau doar veniturile de somaj de care voi beneficia de acum incolo?
Fac precizarea ca pana la acest moment obtineam un salariu de 2200 lei si contributia era mult mai mare decat in cazul ajutorului de somaj.
Va multumesc.
Re: calcul pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/15/2012 5:49am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 11 septembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 2 luni.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 2 luni adica in 11 septembrie 2014.
Pensie anticipata, nediminuata puteti obtine dupa 11 septembrie 2014 daca realizati stagiul de cotizare de 39 ani si 2 luni inclusiv perioada de somaj.
La stabilirea cuantumului pensiei se iau in calcul toate salariile si sporurile (veniturile) obtinute de dv pe toata perioada de cotizare iar pe perioada somajului in loc de salariu se introduce indemnizatia de somaj.
Pentru mai multe detalii cititi pe site-ul nostru pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1