Subiect "in perioada concediilor se lucreaza in Germnania" Deschis de Kis Emese la data: 02/14/2012 11:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
in perioada concediilor se lucreaza in Germnania
Scris de: Kis Emese la data: 02/14/2012 11:48am
Gen:F
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:36 de ani
Alte date:9 luni lcrate in Germania
Intrebare:Daca am lucrat in Germania in timpul concediilor in total 9 luni,perioada respectiva este calculata ca vechime in munca?
Re: in perioada concediilor se lucreaza in Germnania
Scris de: la pensie la data: 02/15/2012 5:52am
Cu ceva timp in urma cand ati dat si data nasterii v-am dat urmatorul raspuns :
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 20 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala (diminuata cu 45 %) la varsta de 56 ani si 1 luna adica in 20 iulie 2014 sau la pensie anticipata (nediminuata) dupa 20 iulie 2014 cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani si 1 luna.
Stagiul lucrat in Germania, daca ati platit si cotizatie de asigurare sociala, este luat in calcul numai pentru pensia pentru limita de varsta dar la aceasta pensie fiind conditia sa aveti stagiul minim de 15 ani nu aveti nevoie de acest stagiu.
Stagiile lucrate in alte tari cu care Romania are acord in domeniul asigurarilor sociale nu se ia in calculul stagiului pentru pensie anticipata sau anticipata partiala.
In concluzie in niciunul din cazuri nu va foloseste dovedirea stagiului lucrat in Germania.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1