Subiect "pensie anticipata" Deschis de popescu georgiana la data: 02/15/2012 8:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: popescu georgiana la data: 02/15/2012 8:06am
Gen:
Data nasterii:01.01.1955
Stagiul de cotizare:38
Alte date:gr.2-2 ani si 11 luni
Intrebare:pot sa ies la pensie anticipat?ce acte sant necesare?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/17/2012 2:35am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 01 ianuarie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani.
Pentru stagiul de 2 ani si 11 luni lucrati in grupa II de munca nu beneficiati nici de spor de vechime nici de reducerea varstei de pensionare deoarece acesta este sub stagiul minim pentru care se acorda aceste avantaje in schimb beneficiate demajorarea cu 25 % a punctajelor obtinute pe aceasta perioada.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Actele pe care trebuie sa le contina dosarul de pensie pentru o situatie simpla a stagiului de cotizare sunt :
- Cerere tipizata pe care o gasiti la Casa de pensii.
- Act de identitate (original si copie).
- Carnetul de munca (original si copie).
- Adeverinta eliberata de angajator cu sporuri cu caracter permanent pe perioada pana la introducerea lor in salariu inscris in carnetul de munca.
- Adeverinta cu stagiul in grupa II de munca
- Dovada de incetarea activitatii. Aceasta poate fi depusa mai tarziu, dupa obtinerea deciziei de pensionare
- Alte acte care sa dovedeasca anumite avantaje care se au in vedere la calculul pensiei si care nu sunt continute in actele de mai sus. Pentru acestea este bine sa consultati lista afisata la Casa de pensii sau sa intrebati la ghiseul casei de pensii unde spuneti in amanunt activitatea desfasurata de dv.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1