Subiect "Pensia pecaz de boala" Deschis de Corneliu la data: 02/17/2012 5:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensia pecaz de boala
Scris de: Corneliu la data: 02/17/2012 5:26am
Gen:Masculin
Data nasterii:13.01.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am hepatita C si ciroza hepatica decompensata (prezenta ascita). La ce pensie medicala am dreptul si cum se calculeaza?
Re: Pensia pecaz de boala
Scris de: la pensie la data: 02/18/2012 9:48am
Pentru a beneficia de pensie de invaliditate trebuie sa aveti stagiul de cotizare de minim 23 ani sis a fiti incadrat de catre comisia de expertiza a capacitatii de munca in unul din gradele de invaliditate (I, II dsau III) daca afectiunea pe care o aveti va reduce cu minim 50 % capacitate de munca
Modul de calcul al pensiei este explicat de noi pe forum la pagina :
http://www.lapensie.com/forum/pensia-de-invaliditate2.php
Si consta in principal din :
-Pe perioada lucrata se calculeaza punctajul lunar prin impartirea venitului realizat intr-o luna (vezi baza de calcul) la salariul mediu pe economie.
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin insumarea punctajele lunare din cursul unui an si impartirea acesteia la 12, indiferent cate luni sunt lucrate in acesl an.
- Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata
Daca aveti stagiu de cotizare sub 35 ani si sunteti incadrat in gradele I sau II de invaliditate vi se acorda un stagiu potential pana la stagiu de 35 ani pentru care primiti un punctaj suplimentar
- Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complect de cotizare
- Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea unui punct de pensie anuntat de guvern periodic cel putin odata pe an.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1